Haapsalu linnavalitsuse teated

Kylaline

info@le.ee

Tugiteenuste osutamine raske ja sügava puudega lastele

Sotsiaalkindlustusamet on välja kuulutanud riigihanke „Raske ja sügava puudega lastele tugiteenuste osutamine”.
Osutatavad teenused on lapsehoiuteenus, tugiisikuteenus ja transporditeenus raske ja sügava puudega lapsele.

Lapsehoiuteenuse eesmärk on toetada lapsevanema, eestkostja või lepingu alusel lapse perekonnas hooldaja töötamist või toimetulekut. Samuti võimaldab lapsehoiuteenus lapsevanematele lapse hooldamisest vaba aega.
Lapsehoiuteenus on mõeldud raske ja sügava puudega lastele, kes vajavad ööpäevaringset hooldust ja järelevalvet. Teenust on võimalik saada kuni lapse 18aastaseks saamiseni eeldusel, et lapse hooldamine ei ole samal ajal tagatud teiste sotsiaalteenustega (välja arvatud lapse perekonnas hooldamine) ning laps ei ole samal ajal õppetööl haridusasutuses.

Tugiisiku teenuse eesmärk on abistada ja juhendada puudega last õpi- ja arendusprotsessis osalemisel, millega laps erivajadusest tulenevalt ise toime ei tule. Vajaduse korral on tugiisik lapsele täiskasvanud saatjaks, abistab ja motiveerib õppimisel, aitab suhtlemisel pereliikmetega või väljaspool kodu. Tugiisik õpetab enda eest hoolitsema, vajadusel abistab riietumisel, söömisel, hügieenitoimingute sooritamisel ning mängu- ja õppepaiga korrastamisel. Tugiisik abistab vajadusel last liikumisel, üritustel osalemisel jms.

Transporditeenust osutatakse lapsele, et ta saaks osaleda hoiu- või tugiisikuteenuses.

Teenuste paremaks planeerimiseks palume lapsevanemail, kelle lapsed võiksid nimetatud teenuseid vajada, helistada Haapsalu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonda telefonil 472 5324 või saata e-kiri aadressil Krista.Levina@haapsalulv.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments