Pagulaste vastuvõtust keeldumisel maksaks Eesti 390 000 eurot trahvi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Euroopa Komisjoni ettepaneku kohaselt peaksid pagulaste vastuvõtust keelduvad riigid maksma Euroopa Liidu eelarvesse 0,002 protsenti oma sisemajanduse kogutoodangust (SKT).

Statistikaameti andmete järgi oli 2014. aastal Eesti SKT jooksevhindades 19,5 miljardit eurot.

Eesti peaks pagulaste vastuvõtust keeldumisel komisjoni ettepaneku järgi maksma 390 000 eurot trahvi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Heikki
8 aastat tagasi

See on ju tühine summa, võrreldes teiste abistaiseks kulunuga. Seega, maksame ära nagu teised endised sots.riigid (kui nad muidugi maksavad),

Juku
8 aastat tagasi

Ärge muretsege, president lubas võtta oma Ärma tallu mõned pagulased, peaminister Nõmme 2 korruselisse villasse, riigikogulased, valitsuse ministrid, suurte ettevõtete juhid, rikkad, endine Eurovolinik Kristina Ojuland ja ongi mured murtud

valdek
8 aastat tagasi

murid teevad tydrukutele tited ja elu on jälle ilus)))

Eesti+Vabaks
8 aastat tagasi

Täna just rõiva taavi eraldas muridele 300000 euri maksumaksja raha. Pannud 90000 veel olekski jama lahendatud olnud aga ei. Kusagilt on antud käsk hävitada Eesti rahvusriik. Maha pagulased!!!

Lihtne matemaatika
8 aastat tagasi

1 pagulane maksab Saksa riigile ca 3500 EURi kuus. Kuna hinnad on Eestis pea samal tasemel, võtame siiski pisut maha, EL annab ju ka pisut juurde, nii 500 EURi kuus kuni 2018 a, ütleme siis 2500 EURi kuus on kulu, kaudne ja otsene. 1000 pagulase puhul teeb see aastas 1000x2500x12 = 30 000 000 miljonit EURi. Ühes aastas. Palju on kumulatiivne ehk kokkuliidetud kulu üha kasvava pagulasarmee näol 10 aastaga?? Milles probleem, kui solidaarsuse hind on 0,39 miljonit? Samas Saksamaa kulutused tõusevad immigrantide peale 10 000 000 000 (10 miljardi euroni!) aastas. Jatkusuutlik tegevus? Sellega rahaga saab küll ka kõik… Loe rohkem »

Juss
8 aastat tagasi

Vaatasi EM-i korvpallis ja enamuse riikide koosseisus kodustatud tumedanahalisi, ka Soomes ja Ukrainas. Meie viga korvpallis on see, et pole pikka korvialust jõudu. Minge ja valige seesuguseid noori pikki mehi, kes tahavad tulevikus kossu mängida ja pange siin kossu trenni. Sukles vist enam ka ei mängi ja ehk saab siis ka endale mantlipärija.

Korjandus
8 aastat tagasi

Teeme korjanduse, usun, et selle raha saaks kiirelt kokku.

Valge Daam
8 aastat tagasi

Kui ei maksa? Visatakse EL-st välja? 🙂 🙂

Tont.
8 aastat tagasi

Kui Eesti on riik,siis ei pea ta midagi maksma. Ega pea ka koostööd tegema inimkaubanduse maffiaga, mis need illegaalid El i vedas. ?