Täna algab Sten Roosi muinasjutuvõistlus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ants RoosAnts Roos muinasjutupakkidega. Foto: Arvo Tarmula

Elas kord üks väike keel. Väike oli ta kõnelejate arvult, muus aga sama vana, rikas ja ilus kui suured keeled. Kõnelejate meelest rikkam ja ilusamgi! Väikesel keelel oli suur mure. Teda ei tahetud enam igale poole. Soovitati istuda kodus köögis, mitte kippuda kõrgete lagede alla professorite ja studioosuste seltsi. Köögis istudes võib aga hoopis kängu ja ajast maha jääda. Nii võidaks teda sootumaks ära unustada. Seda väike keel ei tahtnud. Läks targa juurde nõu küsima. Tark soovitas tal laste juurde minna ja paluda, et need hakkaksid uusi muinasjutte välja mõtlema ja kirja panema. Nõndaviisi igal aastal. Nii ei lähe väike keel kunagi meelest.

6. septembril algab taas Steni muinasjutuvõistlus. See päev on Steni sünniaastapäev, seekord neljakümne viies. Noorelt lahkunud ja lapsena humoorikaid ning sõbralikust vaimust kantud loomamuinasjutte kirjutanud poisi vanemad Ann ja Ants Roos annavad kirjutamispisikust nakatunud lastele nüüd juba 24. korda võimaluse oma loominguga välja tulla. Steni muinasjutuvõistluse eesmärk on õhutada lapsi end oma emakeeles loovalt ja leidlikult väljendama, arendada nende kirjaliku eneseväljenduse oskust ning väärtustada noorte kirjutamishuviliste tegevust.

Ann ja Ants Roos ootavad 10–15aastaste laste kirjutatud muinaslugusid 22. detsembrini aadressil Endla tänav 2b–1, 90504 Haapsalu, märgusõna “Steni muinasjutuvõistlus”.

Lugude pikkus võiks piirduda 1–2 A4 suuruses paberilehega. Võistluse tulemused saab teada 2016. aastal rahvusvahelise lasteraamatupäeva paiku aprilli alguses. Autasustamine tuleb Tallinnas. Parimad muinasjutud avaldatakse ajakirjas Hea Laps.

 

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments