Vormsi vald ei ole pagulastest huvitatud

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tanel Viks 3

Vormsi vallavalitsus teatas läinud nädala lõpus sotsiaalminister Margus Tsahknale, et pagulaste vastuvõtmine ole mõeldav.

„Vormsi vallas puuduvad vabad töökohad ning vallavalitsusel ei ole vabu eluruume ega sotsiaalpindasid pakkuda,” teatab Vormsi vallavanem Tanel Viks(pildil) ministrile. „Samuti ei ole kohalik kogukond näidanud huvi pagulaste vastuvõtmiseks.”

Vallavanem lisab veel, et saarelisuse eripärast ja kogukonna väiksusest tingituna kujuneks  pagulaste integreerimine keeruliseks ja isegi mõne pagulase toomine võib kaasa tuua sotsiaalse katastroofi.

Viksi hinnangul peaks peaks riik enne pagulaste vastuvõtmist läbi viima vastava mõju-uuringu.

Sotsiaalministeerium ootab 9. septembriks kõigilt omavalitsustelt hinnangut, kas ja kui palju pagulasi on nad valmis vastu võtma. Täna lõunaks oli vastuse saatnud kaks omavalitsust: Vormsi ja Kiili. Kiili vallavalitsus leiab samuti, et vald ei ole valmis majutama mitte ühtegi pagulast ja ei ole ka võimalik lubada, et selline olukord võiks nähtavas tulevikus tekkida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
inimlik
8 aastat tagasi

Tundub, et sulle ,,heaküll,, endale ongi juba sealt altpoolt miskit pähe tõusnud!

FREDERIK
8 aastat tagasi

Vormsile saabuvad pagulased kaovad vaikselt aga järjekindlalt…kingad jalas…mis on betoonist..

Heaküll
8 aastat tagasi

heaküll, siis ilmselt tuleb kõik naised ja lapsed piiril maha lasta, sest mis nendega siis ikka muud teha on. Vormsil tuleb katastroof, kui kaks tõmmunahalist selle pinnale astuvad. Lihtsalt vihale ajab see ebainimlik lollikari Eestis. Ainult saada ja saada ja omada, südant enam üldse ei ole aga lollus on nii suur, et kõrvadest ajab välja. Jumala eest, see on kõige ehtsam rassism. Maailm on üks pasameri ja Eesti nagu üks lilleke seal keskel. Huvitav, kui maailmameri tõuseb ja me ise peame kodudest lahkuma, kas siis räägitakse teist juttu? Või on nii, et seda ilusat Eestit kunagi ükski õnnetus ei taba?

kebab
8 aastat tagasi
Reply to  Heaküll

saada saada ja omad aon nonde tõmmmude eesmärk. meite olem eomas kodus ja isemajandamisel kogu aeg, teite seal ablate seda euomannat endile ja siis veel varatstate kah meite tagant,,tiblad sellised

Ja
8 aastat tagasi
Reply to  Heaküll

mina muudkui mõtlesin, kust neid pagulasi nii palju ilmunud on. Tuleb välja, et maailmameri tõusis Aafrika peale. Või oli see nüüd pasameri?

saksa mõisnik
8 aastat tagasi

on eestlase aastasadade jooksul kuulekas ja alandlikuks peksnud, ka praegune põlvkond täidab paljalt instinktist iga käsu mis mõisast tuleb ja kupjad rahvale teada annavad., tõll, tõll, tõuse üles

Tont.
8 aastat tagasi

Muidugi pole – nad pògenesid enamikus oma kodumaale Rootsi.Kui ajalugu tead,siis enamus Vormsi inimesi olidki rootsalsed.Mis ei takistanud Rootsi riiki paljusid Venemaale vàlja andmast. ? Kusjuures nad ei làinud sinna abirahade ja tasuta elamise pàrast.Kui abi vajaks naaberriikide inimesed,neid ka aidataks. Paljudel moslemitel on ajude asemel koraan ja kuidas osa neist end uuel kodumaal ylal peab,on uudistest nàha.

gm
8 aastat tagasi

Aga Vormsi rahvas on unustanud oma inimeste käekäigu 1944 aasta sügisel…?

See
8 aastat tagasi
Reply to  gm

pole võrreldav neegrite ralliga Euroopasse nälgama tulemisel!

Tont.
8 aastat tagasi

Tore teada,et Vormsi rahval mòistus kodus on,volikogu valijaid ka kuulab ja nad oma maale moslemi illegaale ja màsse ei soovi. Kahjuks Haapsalu rahva tulevik on mustem,sest tegelikult pidavat linna Koit Uus juhtima. Sama tegelane,kes illegaalide kodustamiseks asutas Mtū Pagula….?

2.kodanik
8 aastat tagasi

Eesti saatkond Itaalias on ka meie territoorium. Peaksid sinna ära mahtuma küll. Logistiliselt igati sobiv lahendus ja kohalikel merepäästjatel samuti hea vaatamas käia, kuidas merehädaliste käsi käib.

Mihail Koer
8 aastat tagasi

On olemas ju Ojulandi nimekiri. Kes võtab pere kes kaks ja probleem kaob.

Eesti+Vabaks
8 aastat tagasi

Eelmisele. Sa said õigesti aru. Ka mina arvan, et euroliit võib need kiigeplatsid endale sisse istuda ja mäletan ka seda, et Molotovi paktiga müüdi meid just meie praeguste liitlaste poolt maha. Veel mäletan aastaid kusagil 1200+. Tollal meie esiisad läksid hangude ja vikatitega sakslaste vastu kui nood siia oma ristiusku levitama tulid. Ega ka moslemite usku ei peaks vaikides ja vaguralt omaks võtma.

juss
8 aastat tagasi
Reply to  Eesti+Vabaks

Ooda nüüd väheke! Kui vana sa nüüd siis oled ka?