Uriah Heep annab täna Haapsalus oma esimese „staadionikontserdi“ Eestis

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Uriah HeepUriah Heep. Promofoto

Laupäeva õhtul toimub Haapsalu piiskopilinnuses Briti rokilegendi Uriah Heepi esimene ametlik „staadionikontsert“, mida rokkarid on omalt poolt lubanud vürtsitada üllatusega. Uriah Heep tuleb Haapsallu esinema nüüd juba kolmandat korda, mida võib pidada märgiks, et nendest Briti rokkaritest on saamas mudalinna „majabänd“. „No loodame!“, naerab Haapsalu linnapea Urmas Sukles, kellel on bändi maaletoomises oma roll. „Robert Plant on käinud kaks korda, nemad tulevad nüüd kolmandat korda.“

Sukles meenutab 1996. aastat, mil Uriah Heep esimest korda Eestis Linnahallis esines. „See oli ikka täiesti vapustav! Juba see, et nad korraga siin olid.“ Haapsallu sattus Heep esimest korda „kogemata“. „See oli 2005. aastal, kui Alice Cooperi kontserdi eel soojendusesineja „ära kukkus“. Heep oli parajasti Soomes mängimas ja siis me Lauri Laubrega saime nad kuidagi siia – kutsusime ja nad tulidki,“ jutustab Sukles ja lisab muheledes, et kuigi peaesineja oli Alice Cooper, pani Uriah Heep kogu show pihta.

Eelmisel aastal oli Uriah Heep Ameerika autode iludusvõistluse ajal (American Beauty Car Show – toim.) üks ürituse peaesinejatest. „Sellel kontserdil ma neile ka ütlesin, et me kutsume nad kindlasti Haapsallu tagasi. Ja nüüd on meil siin siis esimene „staadionikontsert“ Eestis, kus Uriah Heep’i saab plakatitel välja kuulutada kogu ürituse peaesineja,“ muheleb Sukles.

Uriah Heep pole sugugi ainult vanade hittide bänd – eelmisel aastal jõudsid nad suure kontserttuuritamise vahel valmis teha ka uue stuudioalbumi "Outsider". "Me oleme väga uhked oma mineviku üle. Kuid väga oluline on luua ka uut materjali. Uus album „Outsider“ on vägagi rokkalbum tõelises Heepi stiilis. See näitab, et meil on endiselt sama kirg ja energia, mis meil on alati olnud," kommenteeris bändi uut loomingut Uriah Heepi’i asutaja ja kitarrist Mick Box, kes lubab Haapsalu publikule ka üllatusi.

Kontserdi korraldaja Indrek Ditmanni sõnul on Uriah Heep sellel aastal läbi tuuritanud juba USA, Austraalia ja pool Euroopat, igal pool täismajale. „Võib öelda, et see bänd elabki tuuril ja väsimuse märgid puuduvad. Nii et tulge aga kuulama!“

Tegemist on Haapsalu Valge Daami nädala avaüritusega, mis kannab nime “Lady in Black Meets The White Lady”. Väravad avatakse kell 15, alates kella 17-st on laval kodumaise rocki esindajaid Blind, Elephants From Neptune ja Terminaator.

Pikemat lugu loe Lääne Elust.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
6 aastat tagasi

Võõra nime või pseudonüümi kasutamine näitab,et rohud on võtmata. Mis aga kontserti puutub,siis oli see oodatud headuses ning kindlasti piletiraha väärt. Aga pidin poole pealt ära tulema,sest vali muusika võttis mul 2 hammast loksuma.

susla
6 aastat tagasi
Reply to  Tont.

Hr pilt palus enne Heepi päris penskaritel jalga lasta. Sound oli parim, mida siin kuuldud on! Võis võtta küll proteesid lõgisema!

Urmas+Sukles
6 aastat tagasi

Bändile meeldis artiklis eriti kaks asja – staadionikontsert ja Haapsalu majabänd 🙂