Keskkonnamõju hindamine

Kylaline

info@le.ee

Keskkonnaamet teatab vastavalt keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse (edaspidi KeHJS) § 16 lõikele 3 OÜ Nigula Piim Leediküla veisefarmi keskkonnakompleksloa muutmise taotluse keskkonnamõju hindamise (edaspidi nimetatud KMH) programmi valmimisest, programmi avalikust väljapanekust ja avalikust arutelust.

OÜ Nigula Piim Leediküla veisefarmi kompleksloa muutmise taotluse KMH programmi kohaselt on kavandatava tegevuse elluviimisel farmis lüpsilehmakohti kuni 690, noorloomakohti kuni 540 ja vasikakohti kuni 150. Farmis peetavate loomade loomühikute arv suureneb 120 võrra. Toodangut on planeeritud kuni 6000 tonni piima aastas.

Keskkonnaamet algatas kavandatava tegevuse KMH KeHJS § 3 p 1, § 6 lg 1 p 27 ja 35, § 9, § 11 lg 2, 3 ja 11 alusel 15. jaanuari 2015 kirjaga nr HLS 6-7/15/836-1. KMH algatamise otsus on digitaalselt kättesaadav Keskkonnaameti dokumendiregistrist aadressil http://www.keskkonnaamet.ee/sadr/. Leediküla veisefarmi KMH eesmärk on hinnata kavandatava tegevusega kaasnevat keskkonnamõju, sh hinnata ehitamiseks vajalikke tegevusi, aspekte (KeHJS mõistes tagajärgi) ja nende eeldatavat keskkonnamõju; hinnata laiendatud veisefarmi tegevuse ja tegevusjärgse sulgemisega kaasnevaid aspekte ja nende eeldatavat keskkonnamõju; prognoosida võimalikke muutusi keskkonnas, nii positiivseid kui ka negatiivseid; esile tuua olulised mõjud; välja pakkuda negatiivsete mõjude vältimise ning leevendamise võimalusi ja positiivsete mõjude suurendamise võimalusi; esitada soovitusi keskkonna- ja seirenõuete seadmiseks, et kontrollida ja minimeerida veisefarmi tegevusest tuleneda võivat negatiivset keskkonnamõju ning anda teavet perspektiivseks veisefarmi keskkonnakompleksloa muutmise protsessiks.

Arendaja on OÜ Nigula Piim (registrikood 10470534, 90807 Nigula küla, Lääne-Nigula vald, Läänemaa; kontaktisik Väino Narusk, tel 479 6467 ja e-post nigula.nigula@mail.ee).

Otsustaja on Keskkonnaamet (Kiltsi tee 10, 90403 Haapsalu; kontaktisik Alar Valdmann, tel 472 4732 ja e-post alar.valdmann@keskkonnaamet.ee).

KMH järelevalvaja on Keskkonnaamet (Kõrgessaare mnt 18, 92412 Kärdla; kontaktisik Kai Vahtra, tel 463 6822 ja e-post kai.vahtra@keskkonnaamet.ee).

KMH elluviijaks on Estonian, Latvian & Lithuanian Environment OÜ (Tõnismägi 3a-15, 10119 Tallinn; kontaktisik Kaire Taidre, tel 611 7697, e-post kaire@environment.ee).

KMH programmiga on võimalik tutvuda ajavahemikul 27. juulist 13. augustini Keskkonnaameti Haapsalu kontoris (Kiltsi tee 10, Haapsalu) tööaegadel. Digitaalselt on võimalik KMH programmiga tutvuda Keskkonnaameti veebilehel http://www.keskkonnaamet.ee (Uudised & teated/Keskkonnamõju hindamised).

Kirjalikke ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi KMH programmi kohta saab esitada otsustajale ja järelevalvajale aadressil laane@keskkonnaamet.ee 13. augustini.

KMH programmi avalik arutelu on 18. augustil kell 15 Lääne-Nigula vallamajas Haapsalu mnt 6, Taebla, Lääne-Nigula vald.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments