Galerii: Haapsalu 10. triatloni võitis Emeri Lepp

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 23

Pühapäeva lõuna paiku kogunes ligi 70 spordihuvilist Vasikaholmi randa, et startida maailma üheks raskeimaks peetaval spordialal – triatlonil.

Hommikul aknast välja vaadates tundus, et ilm tuleb suvine, kuid mida lähemale jõudus stardiaeg, seda ähvardavamaks tõusis tuul. Kõik olid veidi hirmul: kes kartis rattadistantsil tugevat vastutuult, kes külma vett või kõrget lainet.

Esimesena sööstsid laintesse lapsed. 75meetrisest ujumisetapist vähemalt poole said lapsed läbida joostes, sest vesi ei küündinud naljalt põlvest kõrgemale. Ohutust silmas pidades ei olnud vesi neile ka kõige sügavamas kohas üle pea.

Kõige kardetumale ujumisetapile järgnes 2,5 km pikkune rattasõit. Vahetult enne finišit tuli rattalt maha hüpata ja joosta veel 400 meetrit.

Kõik lapsed jõudsid rõõmsalt finišisse, kus ootas neid ees õnnelik ema või isa.

Tund pärast lastevõistlust jõudis kätte põhidistantsi järg.

66 vaprat

Võistlejad rivistati üles umbes põlvini vette, kus nad jäid ootama stardikäsklust 350meetrisele ujumisele.

Starti asus 66 vaprat, teiste seas riigikogu liige Lauri Luik, olümpiahõbeda Jüri Jaansoni abikaasa Tatjana Jaanson, 7 aastat tagasi üle Soome lahe ujuda üritanud Andrus Jaamul ja muidugi neljandat võitu jahtima tulnud Emeri Lepp.

Ujumisetapi lõpetas esimesena Haapsalu triatloni mitmekordne võitja Emepi Lepp (Hawaii Express). Talle järgnesid Hans-Kristen Rootalu (SK Biathlon/Esvika) ja Heikko Peensaar (Tabasalu TK). Kõik nad ujusid 350 m alla nelja minuti.

Lepale ei leidunud vastast ka 20 km rattadistantsil. Tuulise ilma kiuste sõitis ta selle maa ajaga 30.45, mis on parim Haapsalus triatlonil näidatud rattaaeg. Teisena jõudis vahetusalasse Toomas Lelov (21CC), kes kaotas Lepale pisut üle kolme minuti.

Tugeva rattasõidu tegid ka Andrus Jaamul ja parima läänlasena lõpetanud Indrek Reinbach.

4,5 km pikkusel jooksurajal asus Lelov vahet Lepaga kiiresti vähendama. Paraku oli jooks Lelovile liiga lühike. Ta suutis kolmeminutilise kaotuse vähendada ühele minutile, kuid paremat kohta teisest see ei taganud.

Kolmandana lõpetas Andrus Jaamul.

Neljas ja viies koht läksid Läänemaa meestele Indrek Reinbachile ja Taavi Lehemaale (Paralepa JK). Lehemaa teenis auga välja ka eriauhinna, mille tagas talle jooksuetapi kiirem aeg 16.23.

Lauri Luik (Läänemaa KJK) oli kolmanda läänlasena üldarvestuses 7.

Naistest oli parim Liisu Mitt (Pärnu sõudeklubi), järgnesid Läänemaa parim naine Gerda Algre (Paralepa JK) ja Kristel Lusikas (Pärnu sõideklubi).

Meeskondade vahel oli tihe rebimine

Teist aastat järjest oli Haapsalu triatlonil võimalik välja panna kahe- või kolmeliikmelisi võistkondi, mille iga liige läbib ühe etapi.

Tänavu oli stardis seitse meeskonda, neist kaks koosnes praegustest või endistest Haapsalu elanikest. Et Haapsalu meeskonnad olid moodustatud Läänemaa oma ala parimaist, kujuneski võistkonnavõistlus nende kahe omavaheliseks maavõistluseks.

Ujumisetapi lõpetas esimesena külalisvõistkonna Kloogasellid koosseisu kuulunud Toomas Ellmann. Teisena jooksis veest vahetust üle andma Kristjan Kosk Team Haapsalust. Teine Haapsalu meeskond võistles nime all Läänetuul ja nende ujuja Ott Rootare lõpetas neljandana.

Rattarajal asus Team Haapsalu eest pedaalima Tartu rattarallil parima läänlasena lõpetanud Steve Astok, Läänetuulel oli kasutada Haapsalu rattaralli läänlaste parima tulemuse püstitanud Üllar Petrovitši jõud ja kogemused.

Petrovitšil õnnestus Astok kinni püüda ja mehed andsid teate jooksjale üle peaaegu kõrvuti. Mehed andsid endast kõik, mõlemad langesid pärast sõitu väsinult murule pikali.

Jooksurajal pani noor Igor Skatško (Team Haapsalu) oma paremuse kogenud Aleksei Saveljevi (Läänetuul) ees maksma, läbides 4,5 km ajaga 15.07. Saveljev kaotas talle 20 sekundiga. 

Fotod: Tiina Liiv

DSC_7556 DSC_7435 DSC_7538 DSC_7585 DSC_7623 DSC_7918 DSC_7860 DSC_7806 DSC_7777 DSC_7882 DSC_7915 DSC_8358 DSC_8024 DSC_7992 DSC_8019 DSC_8390 DSC_8401 DSC_8428 DSC_8381 DSC_8372 DSC_7973 DSC_7957 DSC_8366

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments