0

Aurora läks Muhu Väina regatil juhtima

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pille Kaas AuroraAurora Pille Kaasiga roolis võitis keerulistes oludes sõidetud Tallinn-Kärdla etapi. Foto Piret Salmistu

Pärast eile lõppenud teist etappi juhib 58. Muhu Väina regatil ESTLYS III klassis Haapsalu Jahtklubi jaht Aurora, roolis Pille Kaas. Aurora võitis nii teise, Tallinnast Kärdlasse kulgenud etapi, kui läks juhtima ka üldarvestuses.

ESTLYS III on 30 alusega Muhu Väina regati kõige võistlejaterohkem võistlusklass, kus osaleb ka kõige rohkem Haapsalu jahtklubi aluseid. Siinsetest jahtidest on pärast teist etappi üldarvestuses kaheksandal kohal Ragnar Kõivu juhitav Lion (II etapi 16. koht),10. kohal Tarmo Polli käe all purjetav Black Bird (II etapi 6.) ja 21. kohal Ants Varblase juhitav Albin (II etapi 20.).

Folkbootidest esimese etapi võitnud Tuuli (roolis Olev Oolup) oli teisel etapil teine ja on teisel kohal ka kahe sõidu kokkuvõttes.

Klassis ORC III võitis teise etapi Haapsalu Jahtklubi jaht Edasi, millega Eiki Keerti käe all võistlevad tänavu saarlastest meeskond. Regatikorraldajate sõnul on Edasi meeskond eriline selle poolest, et esimene kord Muhu Väina regati ajaloos kannavad kõik sama perekonnanime. Kahe etapi kokkuvõttes on Edasi teisel kohal.

Haapsalu purjetaja Koit Pauts, kes mitmel aastal on Edasiga Muhu Väina regativõidu Haapsallu toonud, võistleb tänavu kaptenina EES Kalev JK alusel Matilda 3 klassis ORC II. Nii esimese kui ka teise etapi lõpetas Matilda 3 kuuenda kohaga ja on kuues ka kokkuvõttes.

Regati teisele, 69,8 kuni 85-miilisele Tallinn-Kärdla etapile anti start pühapäeval kolm pärastlõunal. Tuuleprognoos ei tõotanud kerget sõitu. 7-10 m/s puhunud läänetuul tähendas tervet teekonda Kärdlani vaid vastutuules, millele lisasid kõvasti „vürtsi“ ka avamerele tekkinud kuni nelja meetri kõrgused lained. Ei olnud see teekond kerge ei kogenud sportlastele, kuid veel vähem väikese kogemusega seilajatele.

Täna kell 11 anti start kolmandale etapile, mis viib jahid Kärdlast Muhumaale Kuivastu sadamasse. Nüüd on purjetajatel ees veidi lühem ehk 35 kuni 42 miili pikkune distants.

Muhumaalt läheb regatt läbi Roomassaare Pärnusse, kus laupäeval, 25. juulil on parimate autasustamine ja regati pidulik lõpetamine.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz