Euroopa esimesed meistrivõistlused vintrelvast laskmises võitis Arles Taal

Maris Sander

info@le.ee

 

Arles Taal

Arles Taal pjedestaalil paremalt esimene. ERAKOGU

Jahipraktiline laskmine on laia aladevalikuga sport – enamasti teatakse küll selle kohta, et lastakse lendavaid taldrikuid, kuid samas on ka palju vintrelvadest ja siledaraudsetest relvadest laskmisi. Levinumad ja populaarsemad on alad, milles on toimunud kaugenemine jahist ja praktilisusest ning seetõttu on igati tervitatav, kui mõni uus organisatsioon korraldab võistlusi, mis taas jahipraktilisemad.

Itaalia jahipraktilise laskmise organisatsioon võttis vedada ja korraldas 3.-5. juulini esimesed Euroopa meistrivõistlused vintrelvadest laskmises. Esimesed olid need harjutuse komplekti mõttes kui ka seetõttu, et osalejad ei pidanud (ega õigupoolest saanudki) lasta lendavaid taldrikuid.

Võistlusprogrammis oli kolm põhiharjutust, mille summaarselt parimale anti Euroopa Meistri tiitel.

Esimeseks harjutuseks oli jooksev metssiga 50 m kaugusel. Erinevalt seni lastud märkidest oli võistluse programmis märkleht, mis pea poole väiksem – ju on seal soojal maal ka sead väiksemad. Teiseks harjutuseks olid seisvad siluetid 100 meetri kaugusel – ala praktiliselt samal moel, nagu see ka Eestis populaarne, kuid taas oli erinevuseks märklehe tabamisala suurus või õigemini väiksus. Kolmandaks alaks oli mägilamba toelt laskmine 200 meetri kaugusele – imeväike tabamisala oli kujundatud nii, et laskur laskmise ajal seda ei näinud, vaid pidi teadma, kus asub õige tabamispunkt (nagu ka päris jahil).

Paralleelselt põhivõistlusega korraldati ka siledaraudsest relvast 50 m kaugusel liikuva sea laskmise võistlus – viimane siis topeltlaskudega (märgi liikumisjoone keskel oli meetrine sein ning lasud tuli teha teine teiselpool seina.

Hoolimata põnevast programmist ning väärt tiitlist, selgus, et osaleda soovijaid oli vaid kahest riigist – Eesti ja Itaalia. Oma rolli mängis selles ka ühe vanema ja konkureeriva laskeorganisatsiooni poolne laskurite hirmutamine ja ähvardamine. Eestit esindasid Lilian Leetsi, Tiit Karp, Igor Homin ja Arles Taal ning ühiselt moodustati ka koondvõistkond.

50 meetri liikuva sea harjutuse parim veteran oli Graziano Cattaneo, meie Tiit Karp jäi teiseks. Naistest võitis Lilian Leetsi, seenioritest Igor Homin. Arles Taal jäi neljandaks. 100 meetri seisvate siluettide laskmises võitis veteranidest Tiit Karp, naistest Lilian Leetsi ning seenioritest Arles Taal. Igor Homin jäi teiseks. Eestlastele eriti harjumatus 200 meetri laskmises jäi veteranidest Tiit Karp 5. kohale, naistest Lilian Leetsi 4. kohale ning seenioritest sai Arles Taal neljanda ning Igor Homin 26. koha.

Üldkokkuvõttes oli Tiit Karp (475 punkti) veteranidest 2. Lilian Leetsi (461) naistest esimene ning seenioritest oli 1. Arles Taal (542) ning teine Igor Homin (506). Kokkuvõttes sai antud ala esimeseks Eurooopa meistriks Arles Taal.

Meeskondlikult edestasid eestlased Itaalia parimaid ligikaudu 100 punktiga teenides ka meeskondliku võidu. Lisaharjutusest võtsid osa Igor Homin, Lilian Leetsi ja Arles Taal – põnevas laskmises saavutas Lilian Leetsi 3. koha naistes ning Igor Homin 7. ja Arles Taal 12., meeskondlikult jäädi 2. kohale.  

Arles Taal

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments