Vormsilased pidasid nädalavahetusel laulupidu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nädalavahetusel kogunes Vormsile saarte laulupidu pidama üle 200 laulja. Kui palju oli pealtvaatajaid, ei osanud Vormsi vallavanem Tanel Viks tagantjärele ütelda.

„Isegi pakkuda ei oska,” ütles Viks.

Viksi sõnul oli aga nii lauljaid kui ka laulu kuulajaid täpselt parasjagu: „Mitte liiga täis, aga mitte ka tühi. Gramm oleks ehk veel mahtunud, aga simmanipõrand oli küll kogu aeg täis.”

Viksi sõnul oli laulupeo puhul „kõige ägedam” see, et pidu üldse saarele tuli, ja „kuskilt otsast” ei paistnud amatöörlikkust.

„Väga kõrge tase. Ja vormsilaste ehedusse armus ka dirigent Hirvo Surva,” ütles Viks.

Viks kiitis ka pühapäevahommikust puhkpillikontserti. Pärast kontserti istutati Suuremõisa parki tamm. Vormsilased on otsustanud pargi puistut värskendada ja tamm oli esimene uus puu, mis sinna istutati.

Saarele nii-öelda kinni keegi ei jäänud. Viks ütles, et pühapäeval läks viimane reis mandrile kell 9 ja seal oli mõni vaba kohtki.

Saarte laulupidu peeti kuuendat korda. Enne Vormsit on seda korraldatud Ruhnus, Vilsandil, Pranglil, Hiiumaal ja Naissaarel.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments