Täna avalikustatakse Haapsalu piiskopilinnuse rekonstrueerimise arhitektuurse ideekonkursi võitja

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

nostalgia linnuses (1) (1024x683)

Nostalgiapäevad piiskopilinnuses. ARVO TARMULA

Sihtasutus Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid avalikustab täna Haapsalu piiskopilinnuse pealinnuse rekonstrueerimise arhitektuurse ideekonkursi võidutöö.

Võistlusele laekus neli heatasemelist tööd, millest auhinnatakse kolme. Auhinnatud kavandite avalikustamine ja võitjate tunnustamine toimub täna kell 15 Haapsalu piiskopilinnuses. Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhatuse liikme Anton Pärna sõnul oli arhitektuurse ideekonkursi eesmärgiks leida Haapsalu piiskopilinnuse pealinnusele parim võimalik terviklik ruumiline lahendus, et linnus arendada atraktiivseks muuseumikompleksiks. Rõhuasetus oli tema sõnul uuel sissepääsupaviljonil ning terrasside-vaateplatvormide üldlahendusel. Arhitektidelt oodati kaasaegse kvaliteetarhitektuuri silmapaistvat lahendust, mis arvestaks maksimaalselt ümbritseva ajaloolise eksterjööriga, sellest kindlalt, kuid pieteeditundega eristudes.

Sihtasutusel Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid on soov rajada Haapsalu piiskopilinnuse pealinnusesse aastaringselt kasutatav keskaja ajalugu käsitlev tegevusmuuseum-teemakeskus. Muuseumisse luuakse atraktiivne, aktiivset osalemist pakkuv ekspositsioon, mis võimaldab läbi viia temaatilisi meelelahutusliku ja hariva sisuga keskaja kultuuri ning kombestikku tutvustavaid programme. Ekspositsiooni planeerimisel lähtutakse linnuse ainulaadsest keskaegsest arhitektuurikeskkonnast – Haapsalu piiskopilinnuse visuaalsest dominandist ning peamisest külastuselamuse allikast. Alates tänasest on kõigil Haapsalu piiskopilinnuse külastajatel arhitektuurse ideekonkursi auhinnatud töödega võimalik kuu aja jooksul tutvuda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments