Mõttekoda: Migratsioon on olnud Rootsile kasulik

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Migrants wait to disembark in the Sicilian harbour of Augusta

Migrandid Vahemerel. SCANPIX

Rootsi majandus on saanud migratsioonist selgelt kasu, ütles mõttekoda Arena Idé oma raportis.

Mõttekoja arvutuste kohaselt on migratsioon toonud alates 1950. aastast riigi majandusele sisse ligi 100 miljardit eurot.

Kasum on märkimisväärselt vähenenud alates 1970. aastatest, kuid on endiselt olemas. Ainult 1990. aastatel oli perioode, mil migratsiooni loodud tulu ei katnud kulusid, ütles mõttekoda.

Ajaleht Dagens Nyheter kirjutas, et raportit tutvustatakse kolmapäeval Almedaleni poliitikanädalal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
koogu
8 aastat tagasi

Külamees, enne vastuväidete esitamist lülita ajud töörežiimile. 😉 Sellepärast et emigrandid on ühed inimesed ja siiajääjad on teised inimesed. Mõlemaid hüütakse praegu veel eestlasteks. Pilt ei ole ainult mustvalge. Kõik nn pagulasi ei saa samuti mustvalgel skaalal vaadelda. Mitu aastat sellest tagasi on, kui Merkel ütles, et oleme oma multikultiga jõudnud ummikusse. Nüüd toodame ühe hästi suure ummiku juurde ja selle juures täname naeratades Brüsseli häid onusid.

Gen.
8 aastat tagasi

Kas iga hullumaja arvamust saab tõsiselt võtta? Ma püüdsin kunagi oma naisele ka selgeks teha,et sain tripperi teadusuliku eksperimendi käigus.

olaf
8 aastat tagasi

Mitte rootslastele.

selles pole kahtlust
8 aastat tagasi

Ajalugu on näidanud seda et iga järgnev okupatsioon on olnud alati hullem kui eelmine. Aga sigaduste pärale jõudmine ja avastamine võtab aega.

varsti selgub
8 aastat tagasi

et SSSR okupatsioon oli ka eestile kasulik, tõi kõvasti majandusele sisse, inimestel pole üldse tähtsust, tellige see raport putjalt, saame teada kuidas kõik paranes võrreldes 1913 aastaga

list
8 aastat tagasi

Brüsseli onud andsid käsu ja nüüd harjutatakse lambakarja mõttega et migratsioon ongi hea ja kasulik. Ennem seda harjutati mõttega et sinu koht ongi euroopa liidu tööjõuturul. See on kõige ehtsam meediasõda ise enda rahva vastu.

koogu
8 aastat tagasi

Kõiki migratsioone ei saa ühte patta panna. Eestlaste emigratsioon tähendab seda, et nad lahkuvad oma kodumaalt ja sulanduvad sihtriigi kultuuri. Moslemid tulevad Euroopasse ja tahavad siin peale suruda oma kombeid ja harjumusi. Neid kahte asja ei saa võrrelda.

Külamees
8 aastat tagasi
Reply to  koogu

Samas miks siis eestlased nii valuliselt suhtuvad võimalikku migratsiooni,kui ise oma maa maha jätta ja “sihtriigi kultuuri”sulanduda eelistavad?

Maria
8 aastat tagasi

Ms kasu see on, kui samas naised kannatavad moslemite poolt vägistamist, kui riigis on turvaline elada, on see rohkem kasulik