Pentus-Rosimannus teatas tagasiastumisest

Kaie Ilves

kaie@le.ee

REF Keit Pentus-Rosimannus urmas lauriKeit Pentus-Rosimannus. URMAS LAURI

Ringkonnakohtus eile Autorollo pankrotiasjaga seoses vastutavaks tunnistatud välisminister, Reformierakonda kuuluv Keit Pentus-Rosimannus teatas täna, et esitas peaministrile palve vabastada ta ametist, kirjutab Postimees.

Pentus-Rosimannus teatas õhtul saadetud avalduses, et avastas eile Rootsist töövisiidilt naastes enda ees ootamatu ülesande pöörduda oma õiguste kaitseks riigikohtusse. „Esimese astme kohtu varasemale otsusele risti vastupidine otsus kohustas mind osalema oma isa kunagise firma majanduskriisi aegsete võlgade kinnimaksmises. Ma ei nõustu kohtu tõlgendustega, mille järgi isa äriline ebaõnnestumine tuleb nuhelda pereliikmete pihta, pean otsust enda suhtes äärmiselt ebaõiglaseks ja kavatsen selle riigikohtus vaidlustada,” ütles ta.

Ta märkis, et lugupidamine Eesti riigi ja tema institutsioonide vastu ning arusaam euroopalikust poliitilisest kultuurist ei luba tal kujunenud olukorras aga käituda teisiti, kui esitada peaministrile palve vabastada ta välisministri ametist.

Pentus-Rosimannus on välisminister olnud alates eelmise aasta 17. novembrist, enne seda oli ta alates 2011. aastast keskkonnaminister.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
TASS on volitatud teatama
8 aastat tagasi

pang ja puuksu eedi ennustasid seda juba 3 aastat tagasi ette

h
8 aastat tagasi

See oli muidu üks ajend. Kergendus kindlasti endale,koalitsioonile,välispoliitika asjatundjatele jne.

tõsi
8 aastat tagasi

Vargale varga palk

yo
8 aastat tagasi
Reply to  tõsi

Tahtsid öelda, et riigikogu palk ikka.

Gen.
8 aastat tagasi

Enne tema ristilöömist arvaks,et see on kohtu ülesanne,kusjuures alles Riigikohtu.Pealegi polnud tema firma. Ja Haapsalu inimesena arvaks,et ta on hea välisminister, kes polnud nõus neegrikarja kontrollimatu sisseveoga.

Mihkel
8 aastat tagasi
Reply to  Gen.

Enam paremat annab otsida. Oskab vähemalt rahasju korraldada.

rabi
8 aastat tagasi

Juudal on ikka juudapoja kombed.

susla
8 aastat tagasi

Tuleks ka kohast riigikogus loobuda. Ka sinna ei tohiks röövlid varjupaikka ronida.

luigelaul
8 aastat tagasi

kindlalt edasi kuristikku