Läänemaal sai riigieksami eest 100 punkti üks lõpetaja

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

kooliteater_201511

Läänemaa abiturientidest sai riigieksami eest maksimumi, 100 punkti, üks õpilane, Noarootsi gümnaasiumi lõpetaja, Kivi-Vigalast pärit Kristina Muhu.

Muhu saavutas maksimumtulemuse kitsa ehk lihtsama matemaatika eksamil, õppinud oli ta aga laia ehk keerulisemat matemaatikat.

Kogu Eestis sai kitsa matemaatika eksami eest 100 puntki 3 eksaminandi. Eesti keskmine tulemus kitsas matemaatikas oli 37 punkti. Laia ehk keerulisema matemaatika eksamil sai 99 punkti samuti Noarootsi gümnaasiumi lõpetaja Kairo Kivi Pürksist.

Kristina Muhu ja Kairo Kivi lõpetasid gümnaasiumi kuldmedaliga.

Rohkem riigieksamite eest 99-100 punkti saajaid Läänemaa gümnaasiumides tänavu ei olnud.

Terve Eesti peale kokku sooritas riigieksami 100 punkti peale 30 abiturienti (eesti keeles 5, eesti keeles teise keelena 6, laias matemaatikas 16 ja kitsas matemaatikas 3).

Ühtegi spikerdajat Läänemaal ei avastatud. Eestis kokku eemaldati spikerdamise pärast riigieksamilt 4 eksaminandi: üks Võrus (matemaatika), üks Narvas (inglise keel) ja kaks Tallinnas (eesti keel teise keelena).

Hindamise käigus tuvastati spikerdamine Ida-Virumaal ja Tallinnas 17 juhul (kitsas matemaatika 14, lai matemaatika 3 juhtu).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
AP
8 aastat tagasi

Kommenteerijad, mis ajast nimi Kairo kuulub tüdrukule? Mõelge enne, kui kirjutate.

noh
8 aastat tagasi

See-eest medaliste oli nagu raba.

...
8 aastat tagasi
Reply to  noh

medal näitab pigem usinust ja sihikindlust. Kitsa matemaatika 100 punkti on võrreldav laia matemaatikaga 84 punktiga. Tublid tüdrukud kkagi.

eesti vabaks
8 aastat tagasi
Reply to  ...

tublid tüdrukud ;))) – huvitav mille jaoks ? Kas selle jaosk et ministeeriumites ja maavalitsustes mõttetuid seadusi vorpida ja töö tegemist teeselda või unistada neegrile meheleminekust. Praktika näitab samuti seda et need noored naised lahkuvad eestist nii pea kui selleks võimalus avaneb.

vaba maa ja vabad inimesed
8 aastat tagasi
Reply to  eesti vabaks

Milleks spekuleerida? Ja kui ka tahavad väljamaale minna, milles küsimus.

ära spekuleeri
8 aastat tagasi

Kui neegrid tahavad niinimetataud vabale maale tulla milles küsismus. Kahju kui vaba olemise mõiste taandatakse reisimis ja kaubavaliku vabaduse tasemele.