0

Merili Kisant võitis Poolas noorte solistide konkursi

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

IMG_2149+-+Merili+Kisant+lõppkontserdil+bändi+saatelMerili Kisant lõppkontserdil.

Haapsalu noored lauljad osalesid edukalt Poolas peetud rahvusvahelisel solistide konkursil.

11.-13. juunil peeti Poolas Raciborski linnas IV rahvusvaheline noorte solistide konkurss, millest võttis osa 46 lauljat viiest riigist. Osalejaid oli Poolast, Tšehhimaalt, Saksamaalt, Ukrainast ja esimest korda ka Eestist.

Haapsalu linna esindasid Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased Merili Kisant ja Martin Karu (õpetaja Kadri Kelner) ning Kelli Kibar (õpetajad Alari Tamm ja Sirje Medell). Õpetaja ja kontsertmeistrina saatis noori soliste Kadri Kelner.

Võisteldi kahes vanuserühmas: 15-17-aastased ja 18-20-aastased lauljad.

Konkursil osalenute üldine tase oli väga kõrge, kuid eestlased eristusid kõigist teistest väga selgelt. Vanemas vanuserühmas saavutas I koha Merili Kisant, kes võlus oma vokaalsete võimete ja siira esitusega nii žüriid kui ka publikut. Nooremas vanuserühmas pälvis eripreemia Martin Karu.

Konkursi lõppkontserdil oli kõigil meie solistidel võimalus esineda koos suurepärase saateansambliga, mis oli Happy bigband Poolast, kus mängisid tõelised oma ala professionaalid. Noorte sõnul said nad hindamatu kogemuse osalisteks.

Korraldajate vastuvõtt oli ääretult soe ja Haapsalu noori soliste oodatakse osalema ka kõigil järgmistel konkurssidel.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz