Haapsalu kolledži rakendusinformaatikud hakkavad saama riigi stipendiumi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eile avati Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži otsaseinal üliõpilaste tehtud grafiti Tallinna ülikooli uue tunnuslausega „Uutmoodi akadeemiline”. Seina kaunistamiseks korraldatud kavandikonkursi võitis käsitöötehnoloogiate ja disaini eriala II kursuse üliõpilane Marju Rajasalu, grafiti teostasid üliõpilased ise ilma professionaalide abita, ütles kooli arendusjuht Liina Põld. Grafiti avamine lükkas hoo sisse kolledži 15. sünnipäeva nädalale.

Haapsalu kolledži rakendusinformaatika erialale tänavu sisse astunud üliõpilased hakkavad saama nutika spetsialiseerumise erialastipendiumi.

Haridus- ja teadusministeerium alustas 2014.-2015. õppeaastal erialastipendiumite piloteerimist programmi „Primus“ vahenditest. 2015. aasta sügisel on kavas jätkata stipendiumite maksmist. Selleks viis arengufond läbi erialastipendiumite analüüsi ja esitati koostöös kõrgkoolidega oma ettepanekud õppekavade suhtes, kus makstakse 2015.-2016. õppeaastal erialastipendiume.

Tegemist on ettevõtluse jaokks prioriteetsete valdkondadega, kuhu kuulub ka Haapsalu kolledži rakendusinformaatika õppekava ja seda A-kategoorias. See tähendab, et 50 protsendil tänavu sisseastunutest on võimalik saada stipendium. Mullu oli erialastipendiumi suurus 160 eurot kuus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments