39

Sukles ja Vikman: Meil ei ole Koit Varele etteheiteid

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Peeter Vikman arvo tarmula

Haapsalu Linnamajanduse nõukogu esimees aselinnapea Peeter Vikman (pildil) rääkis Lääne Elule, et nõukogul ei ole ettevõtte endisele juhile Koit Varele, kes teisipäeval vallandati, midagi ette heita. Sellest hoolimata tegi nõukogu koosolekul Varele ettepaneku lahkuda samal päeval poolte kokkuleppel koos kõigi töölepingust tulenevate hüvitiste ja lubadusega, et kommentaare jagab vaid nõukogu.

Vikmani sõnul kogunes nõukogu selleks, et kuulda Varelt, kuidas ettevõte uues olukorras arenema hakkab ja raha kasutab. Uus olukord tähendab, et Haapsalu Linnamajanduse ASi töömaht vähenes suurel määral pärast ettevõtte jagunemist läinud aastavahetusel. 

„Kuuldu ei olnud päris see, mida nõukogu Varelt ootas,” ütles Vikman vastuste kohta. „Aga ei midagi skandaalset. Sel juhul oleks Vare lahkunud usalduse kaotusega.” 

Ebamäärast juttu rääkis ka Haapsalu linnapea Urmas Sukles. „Otseseid etteheiteid [Varele] ei ole, ta sai tööga hästi hakkama,” ütles Sukles, aga lisas, et muudatusi tuli Varele kõvasti selgitada, kas või firma jagamise asjus. Suklese sõnul peab linnafirma olema ökonoomne ja hästi juhitud. Suklese hinnang Vare juhitud firma kohta kõlas: „On ja ei ole ka.” 

Suklese väitel ei adunud Vare, et Haapsalu Linnamajanduse AS on pärast kaheks jagunemist palju väiksem, tal ei ole vara ja tema töö piirdub kortermajade haldamisega. Kõik muu – kinnisvara, haljastus, hea- kord, kalmistud jms – on Linnahoolduse OÜ all. 

„Mingil hetkel tuleb vahetada juhti,” jätkas Sukles. „Nõukogu tegi raske otsuse ja linnapeana ma aktsepteerin seda.” Suklese sõnul ei ole tal Vare- ga vastasseisu. Spekulatsioonidele võib alust anda tõik, et ettevõtte nõukogu liige on kinnisvaraäriga tegelev Siim Saareväli. Sukles ütles, et linnavalitsus otsib ettevõttele koostööaldist juhti. Linnahoolduse juhataja ja linnavolikogu liige reformierakond- lane Alo Lõps juhib ka Haapsalu Linnamajanduse ASi 31. juulini. 1. augustiks leiame uue juhi,” lubas Vikman.

Teisipäeva õhtul saatis Koit Vare ajakirjanduse ja koostööpartneri- te poole pöördumise, milles tea- tas oma tagasikutsumisest. Tema sõnul on kokku lepitud, et põh- jusi selgitab ettevõtte nõukogu. Vare kirjutab, et asjatundjaile ei ole tema tagasikutsumine ül- latus, kuid edasi ta seda mõtet ei arenda. 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ppp
ppp

Ärge muretsega, küll Paesüld seal silub nii et kõik on jokk.

!!!
!!!

Ei anna see nõukodu midagi asja kohtusse. See ju otsene kivi nende kapsaaeda, et varem midagi ei märganud. Aga nõukogu tuleks 100 % uuendada nagu kogu Linnamajnduse personal, kes olid asjaga seotud ja kasu said!

Justile
Justile

Küll kõik asitõendid on haitunud!

Kahjuks
Kahjuks

vaikitakse nagunii maha. raha kantimine ei toimunud ju aasta ega kaks aga samakaua kui Paesüld osaline kogu aeg. Temal see veres ja küllap teavad”sõbrannad” eelmistest asutustest ka üht-teist, kuid kes tahab sellesse jamasse end segada. Sellepärast ongi uuel juhil vaja endale pilt selgeks teha milliste rahade eest nii kuninglikult elatakse.

Just
Just

Uus juht teebki omale plti selgeks, mis Linnamajanduses tegelikult toimus,tema selle rahade kantimise avastaski.Sellepärast Vare päevapealt lahti lasti, et ei saaks oma tekitatud jama siluda. Nüüd peab nõukogu otsustama, kas anda asi kohtusse või jääbki ainult nende teada, mis tegelikult toimus.

kaadrile
kaadrile

Kas ajad on ärevad ?

Kurb küll
Kurb küll

kui asi piirdub ainult Varega ja priiskav elu Linnamajanduses jätkub.
Kuna teadjad ei hakka oma sahkerdustest ehk otsesõnu vargustest nagunii rääkima, kas siis ei peaks uus juht alustama kõigepealt omale pildi selgekstegemisega ehk tuleks majja kutsuda sõltumatu põhjalik kontroll

elanikule
elanikule

Vikmanil ja Suklesel pole etteheiteid aga lugedes kommentaare tundub see üks korruptsioonipesa olevat.Kas ei tundu imelik

elanik
elanik

Kui Vikmanil ja Suklesel ei ole Varele etteheiteid, siis nad ei ole järelikult üldse kursis Linnamajanduses toimuvaga. Juba suur kommennteerijate hulk, mis küll anonüümsed peaks Linnavalitsusele signaaliks olema ja sinna revisjoni saatma

!!!
!!!

Mitu töötajat on Linnamajanduses et neil on nii palju juhte ja nõukogu vaja?
Pealegi kui nõukogus pole asjatundjaid. Egas lasteaiatöötaja oska linnamajandust juhtida. Üldse on nõukogud mingid mõttetud kohad ainult raha raiskamine.

wpDiscuz