5

Läänemaal tähistatakse võidupüha koos poolakatega

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

kaitseliidu õppus (1)

Läänemaa kaitseliitlased. ARVO TARMULA

Jaanilaupäeval, 23. juunil kell 16.30 tähistatakse Haapsalus vabadussamba juures maakondlikult Võidupüha, seekord koos poolakatega.

Kohal on Kaitseliit ning sõna saavad maavanema kohusetäitja Kristel Jupits, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Lääne praost Leevi Reinaru ja Kaitseliidu Lääne maleva pealik major Mehis Born. Tseremoonial osalevad ka Poola vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Liga Obrony Kraju esindajad ja organisatsiooni liputoimkond brigaadikindral Janusz Krugly juhtimisel.

Brigaadikindral Krugly on Kaitseliidu Lääne maleva toetajaliige ning poolakad saabuvad Haapsallu Kärdlast, kus nad osalevad vabariiklikul võidupüha paraadil. Lisaks asetatakse kogu maakonna nimel pärg ausambale ning toimub võidutule jagamine maakonna kohalikele omavalitsustele, mille esindajad tule oma valdadesse edasi viivad.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
tagavaraväelane
tagavaraväelane

Krugly ei ole Poola üldiselt – ta on kolonel

tagavaraväelane
tagavaraväelane
HMM
HMM

Joovad koos siis?

Teadja
Teadja

jah söövad ka,……..ka.Ära kommenteeri kui midagi móistlikku öelda pole.

*
*

Võidutule jagamine Läänemaa rahvale. Tule viimine oma kodukohta, süüdata jaanilõkked ja asetada mälestustuli lähedaste kalmudele.

wpDiscuz