7

Läänemaa kaotas maavõistlusmängus Hiiumaale

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kolmapäeval toimusid üle Eesti, maakondade maavõistlused jalgpallis. Juba neljandat suve, tulevad jaanipäeva paiku kokku maakonna koondised, et omavahel jalgpalliväljakutel jõudu katsuda. Jalgpalliliit määrab maakondade paari ja iga paar saab omavahel mängida kaks mängu, kodus ja võõrsil.

Maakonna eest mängida on auasi. Paljudes koosseisudes on osalemas ka kas endisi, või lausa praegusi tippmängijaid. Nii näiteks lõid sellel aastal Pärnu eest kaasa Teete Allas, Toomas Tohver ja äsja lahkumismängu pidanud Raio Piiroja. Harjumaad aga esindas teiste seas selle aasta Premium liiga hetke parim väravakütt ja rahvuskoondislane Ingemar Teever. Tähti oli ka esindatud teistes maakondades.

 

Läänemaal koondises mehi kolmest klubist

Läänemaa kohtus Kärdlas teist aastat Hiiumaga. Läänemaa koondis koosnes sellel aastal kolme klubi mängijatest. Enamuse moodustas peatreener Aavo Tomingas Läänemaa JK Haapsalu jalgpalluritest- Bert Rothberg, Talis Tamm, Tarvo Manni, Kristo Linder, Aare Avila, Vladislav Sikirjavõi, Martin Salf, Hendrik Siht, Martin Viilma. Kaks meest olid esinduses Lihula Jalgpalliklubist- Andro Aavik ja Madis Sibul, ning üks Tallinna Ülikooli JK-st- Rasmus Munskind.

"Kooseisus oleks pidanud olema rohkem poisse, kuid mitmed kutsutud ei saanud erinevatel põhjustel kahjuks tulla." tõdes peatreener Tomingas. Märkimist väärib asjaolu, et hiidlaste vastu astunud koondilaste geograafiline kuuluvus oli vägagi tihe. Esindatud oli Haapsalu, Lihula, Palivere, Ridala, Oru, Taebla. Kärdla staadionil jälgisid mängu kõikide Läänemaa koondises mänginud poiste esimesed treenerid- Aavo Tomingas, Jaanus Getreu ja Väino Munskind. "Koondises mängimine peab olema just nendele poistele, kes on ikka pikalt jalgpalli mänginud, nii kutsusin ka tänutäheks poiste treenerid kaasa." lausub Aavo Tomingas.

Kui eelmisel aastal Läänemaa koduses Haapsalus 5:0 Hiiumaad võitis, siis sellel korral Hiiumaal, tuli vastastele 0:2 alla vanduda.

Mänguliselt olid läänlased tegelikult paremad. Loodi rohkem ohtlike olukordi, nauditav oli kiire söödumäng. Väga halva väljakuga, mis segas tehnilistel läänlastel algul kvaliteetselt sööta, lõpuks harjuti. Ohtralt tehti pealelööke, kuid rünnakud jäid resultatiivselt lõpetamata.

Läänlane, väga hästi mänginud Talis Tamm ohkas:"Olime tegelikult parem meeskond". Ja hiidlaste poolel mänginud, seal sündinud, kuid jalgpallihariduse Läänemaal saanud Algis Kelder oli Talisega nõus:"Meil oli õnne rohkem."

Nüüd on Läänemaa pidanud neli mängu-kaks Harjumaaga, kaks Hiiumaaga. Kellega mängitakse järgmisel aastal, selgub õige pea. Kõik neli mängu on Läänemaad esindanud kolm meest- Aare Avila Taeblast ja Lihula mehed Andro Aavik ja Madis Sibul.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Haapsalu poiss
Haapsalu poiss

Nimekiri kõikidel kordadel mänginutest on veidikene pikem ikka

tr
tr

Norm

pealtvaataja
pealtvaataja

Väljak oli tõesti kehv. Pall korralikult ei veerenud vaid põrkas kuidagi kummaliselt.Läänemaal oli ikka rohkem võimalusi kui hiidlastel. Hiidlastel oli tõesti õnne rohkem.

Mart
Mart

iga kord on läänemaa poisid paremad, isegi manchester juutnitedi vastu oleks sama seis(“me olime paremad, aga kaotasime jälle”). Ajab naerma see loll jutt . tehke rohkem trenni või ostke pagulasi sisse

mardile
mardile

Läänemaa poisid ongi hiidlastest paremad. Kahe mängu kokkuvõttes (kodus + võõrsil) 6: 2 ehk +4 läänlastele.

Tulge+kõik
Tulge+kõik

Hiiumaa oli selgelt parem

ŽAN
ŽAN

Bert Rotberg* mitte Rothberg
Vladislav Šikirjavõi* mitte Sikirjavõi
Eelmisel aastal võideti hiidlasi 6:0* mitte 5:0
FCF Tallinna Ülikool* mitte Tallinna Ülikooli JK

Muidu timm. Kommentaari võib ära kustutada pärast parandusi.

wpDiscuz