Anett Vilipuu ütles Soome meistrisarja klubile ei

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Anett Vilipuu mängus Baskimaaga

Anett Vilipuu mängus Baskimaaga. Foto: Alar Truu / Õhtuleht / Scanpix

 

Läänemaa parim naisjalgpallur, Eesti naiste meistrivõistlustel Tallinna FC Levadia üks võtmemängijaid Anett Vilipuu, ütles kindla ei Soome naiste meistrisarja klubile.

Soome meistrivõistlustel mängiv klubi, mille nime ei avalikustata, kutsus Vilipuu Soome testimisele. Sel hooajal Eesti naiste meistriliigas väravalööjate edetabelis teist positsiooni hoidev universaalne mängija ei soovinud poole hooaja pealt koduklubist lahkuda. 

„Olen oma klubile lojaalne ja mulle tundus, et poole hooaja pealt ei ole ilus naiskonda maha jätta, ütles Vilipuu. 

Jalgpallitreener Allan Soomets, kes Soome meistrisarja naiskonnale meie jalgpallineiut soovitas, on Vilipuust igas mõttes vaimustuses.

„Täpselt oli lugu selline, et Soome klubi vajas kaitsjat, pöörduti minu poole, ning tuli palve tulla testimisele Soome,” rääkis Soomets. „Esimesena pakkusin kohe Anett Vilipuud, kes on praegu väga heas vormis ja kaitsjale ülitähtsate omadustega. Ta on väga julge ja tark mängija.”

Anett Vilipuu on praegu ilmselt elu parimas vormis, kuid peab oma otsust siiski õigeks ja on kindel, et see ei jää viimaseks pakkumiseks välisriigist. 

„Jään koduklubiga. Pealegi sai üks kaitsemängija meil vigastada ja seis on klubis selline, et mind vajatakse. Tahan naiskonda aidata ja olen hooaega ka individuaalselt hästi alustanud,” ütles Vilipuu. Tallinna FC Levadia peatreener Maksim Rõtškov ütles, et on rõõmus, sest Anett jäi klubiga, kuid mineku korral oleks treener igati toetanud noore andeka jalgpalluri otsust.

„Treener on meil hea ja mõistev, ta ei oleks takistusi teinud,” arvas Vilipuu.

Meistriliigas on Vilipuu praegu üliheas hoos. Ta on väravalööjate edetabelis seitsme vooru järel kümne löödud väravaga kõrgel teisel kohal.

Vilipuu alustas jalgpallitreeninguid Läänemaal Taeblas treener Kairi Korpe juures. Treeninguile viis teda Ridalast perekond autoga. Juba aasta pärast kuulus Anett Eesti U15 koondisse. Praegu, 18aastase neiuna on ta juba jõudnud ka Eesti rahvusnaiskonda, kus on mänginud kolm mängu: Läti, Hispaania ja Baskimaaga. Ka on värav kirjas mängust Lätiga.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments