Politsei paneb üle Eesti käiku jalgrattapatrullid

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Politsei- ja piirivalveametil (PPA) on tänavu plaanis panna üle Eesti käiku jalgrattapatrullid, teatas BNS.

PPA juhtivkorrakaitseametniku Kristjan Toomi sõnul hakkavad seda tööd tegema rattavarustust omavad politseinikud ja abipolitseinikud vastavalt vajadusele ja võimalusele. “PPA-l on kasutada ligi 50 jalgratast, sealhulgas piirivalvetöös kasutatavad jalgrattad. Rattaga liikumine ei ole kellelgi kohustus, kuid varasemad aastad näitavad, et ametnikke, kes suvel auto jalgratta vastu vahetada soovivad, leidub omajagu,” ütles Toom BNSile.

Eelkõige kasutab politsei jalgrattaid rahvarohketes kohtades, kus rattaga patrullimine on tõhusam. “Näiteks suurematel festivalidel ja rahvaüritustel, kuid samamoodi ka vanalinnas, parkides ja rannaaladel patrullimiseks ,” rääkis Toom.

Tema sõnul saavad rattaga liiklevad politseinikud täita kõiki tavapäraseid politsei ülesandeid ehk teenindada väljakutseid, tagada avalikku korda ning ka korrarikkujaid kinni pidada. “Juhul, kui peaks vaja olema kedagi transportida, siis tulevad kolleegid autoga appi,” selgitas Toom.

Jalgrattapatrulli spetsiaalset koolitust ei ole, kuna tavatööst erinev on üksnes ametnike liikumisvahend. Nii ongi rattakoolituse fookuses sõiduoskused ning kõigil soovijatel on võimalik enne hooaja algust see läbida. “Näiteks just sel nädalal toimus hooajaeelne meeldetuletuskoolitus Lääne prefektuuris neile politseinikele ja abipolitseinikele, kellel on valmisolek jalgrattal patrullimas käia,” lisas Toom.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
puuk
8 aastat tagasi

Ilmselt abiratastega, sest töispega võib kraavi sõita.

SÄRTS
8 aastat tagasi

kes seal veel on , teab keegi pajatada

Aga
8 aastat tagasi

….väga hea mòte,saavad pàttidele (sodijatele ) vaikselt ligi. Ja suuremad mehed(pòllula) peaks patrullima kolmerattalisega….

pook
8 aastat tagasi

Aga nad ei mahu ju enamuses ratta selga.