0

GALERII: Tiit Salumäe pühitseti Tallinna toomkirikus piiskopiks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

 

Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus neljapäeval toimunud jumalateenistusel pühitseti õpetaja Joel Luhamets ja õpetaja Tiit Salumäe piiskopiks.

Pühitsejaks oli Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma ning kaaspühitsejateks peapiiskop emeeritus Andres Põder ja piiskop Einar Soone, teatas EELK konsistoorium BNS-ile. Assisteerisid Soome Evangeelse Luterliku Kiriku piiskop emeeritus Juha Pihkala, Läti Evangeelse Luterliku Kiriku piiskop Pāvils Brūvers, Ingeri Evangeelse Luterliku Kiriku piiskop Aarre Kuukauppi ja Inglismaa Kiriku piiskop dr Brian Castle.

Reedel pühitsetud piiskopid seatakse ametisse kunagistesse piiskopilinnadesse – Tiit Salumäe Haapsallu ja Joel Luhamets Tartusse.

Põhja piirkonna piiskop on Einar Soone, kes pühitseti piiskopiks 1992. aastal. Tema piirkonda kuuluvad Tallinna praostkond, Ida-Harju praostkond, Viru praostkond ja Järva praostkond.

Lääne piirkonna ja diasporaa piiskop on Tiit Salumäe, kes seatakse ametisse 1. mail kell 12 Haapsalu Toom-Niguliste kirikus. Tema piirkonda kuuluvad Lääne praostkond, Lääne-Harju praostkond, Saarte praostkond ning eestikeelne diasporaa Euroopas.

Lõuna piirkonna piiskop on Joel Luhamets, kes seatakse ametisse 25. mail kell 12 Tartu Pauluse kirikus. Tema piirkonda kuuluvad Tartu praostkond, Viljandi praostkond, Võru praostkond, Valga praostkond ja Pärnu praostkond.

EELK Kirikukogu valis Joel Luhametsa ja Tiit Salumäe piiskopiks 13. jaanuaril.

Fotod PEETER LANGOVITS

Salumäe_pühitsemine_Langovits01 Salumäe_pühitsemine_Langovits02 Salumäe_pühitsemine_Langovits03 Salumäe_pühitsemine_Langovits04 Salumäe_pühitsemine_Langovits05 Salumäe_pühitsemine_Langovits06 Salumäe_pühitsemine_Langovits07 Salumäe_pühitsemine_Langovits08 Salumäe_pühitsemine_Langovits09 Salumäe_pühitsemine_Langovits10 Salumäe_pühitsemine_Langovits11 Salumäe_pühitsemine_Langovits12 Salumäe_pühitsemine_Langovits13 Salumäe_pühitsemine_Langovits14 Salumäe_pühitsemine_Langovits15 Salumäe_pühitsemine_Langovits16 Salumäe_pühitsemine_Langovits17 Salumäe_pühitsemine_Langovits18 Salumäe_pühitsemine_Langovits19 Salumäe_pühitsemine_Langovits20 Salumäe_pühitsemine_Langovits21 Salumäe_pühitsemine_Langovits22 Salumäe_pühitsemine_Langovits23 Salumäe_pühitsemine_Langovits24 Salumäe_pühitsemine_Langovits25 Salumäe_pühitsemine_Langovits26 Salumäe_pühitsemine_Langovits27

salumäe_tallinnatoomkirik_langovits01 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits02 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits03 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits04 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits05 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits06 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits07 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits08 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits09 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits10 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits11 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits12 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits13 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits14 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits15 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits16 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits17 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits18 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits19 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits20 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits21 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits22 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits23 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits24 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits25 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits26 salumäe_tallinnatoomkirik_langovits27

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz