0

Küsitlus: enim on valimiste järel toetust kaotanud Reformierakond

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS küsitlus näitas, et võrreldes valimistulemusega on kõige rohkem toetust kaotanud Reformierakond ning enim on kasvanud toetus Vabaerakonnale, vahendas ERRi uudisteportaal.

Vabaerakond edastab küsitluse andmeid ka valitsusliitu kuuluvat Isamaa ja Res Publica Liitu, ütles uuringu juht Juhan Kivirähk ERR-i raadiouudiste vahendusel.

Ta märkis, et praegu on Reformierakonna toetajaid 22 , IRL-il 10 ja sotsiaaldemokraatidel 17 protsenti. Valimistulemuste järgi sai Reformierakond häältest 27,7, IRL 13,7 ja sotsid 15,2 protsenti.

Valimiste-aegse toetuse on säilitanud ka Keskerakond, nende toetus on 26 protsenti. Valimistel sai Keskerakond 24,8 protsenti häältest. Vabaerakonna toetus on 12 protsenti, edastades nii Isamaa ja Res Publica Liitu. Valimistel sai Vabaerakond 8,7 protsenti häältest.

Ka EKRE on vaatamata erakonda tabanud massiivsele kriitikale säilitanud valimiste-aegse toetuse, mis on 7 protsenti. Valimistel sai EKRE 8,1 protsenti häältest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz