3

Ansip on jätkuvalt vastu hotellide käibemaksu tõstmisele

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Andrus Ansip 165Andrus Ansip. Foto: Urmas Lauri

Endine valitsusjuht, praegu Euroopa Komisjoni asepresidendi ametit pidav Andrus Ansip on jätkuvalt vastu plaanile tõsta majutusasutuste käibemaksu, kirjutab Postimees.

Ansipi sõnul ei oska ta kütuseaktsiisi tõstmise plaani kommenteerida. "Ma ei ole selles asjas sees, millised on katteallikad ja kas need asjad, mida teha tahetakse, on väärt kasvõi seda kütuseaktsiisi tõusu. Hotellide käibemaksu teemat oleme valitsuses mitu korda arutanud ja me oleme väga ühemõtteliselt jõudnud seisukohale, et kuna tegemist on ka suuresti ekspordiga, siis me ei ole hotellide käibemaksumäära otsustanud tõsta," ütles Ansip Postimehele.

Tema sõnul pole hoidutud hotellide käibemaksu tõstmisest sellepärast, et poleks aega või tahtmist olnud. "Kriisi ajal 2009 tegime igasuguseid otsuseid, et eelarvet tasakaalu saada. Arutasime siis ka hotellide käibemaksu teemat ja otsustasime seda mitte tõsta. See oli väga kaalutud ja põhjalik otsus. Selle küsimuse osas mu seisukoht ei ole muutunud,» rääkis Ansip, lisades, et kui otsustatakse aktsiise tõsta, siis on küsimus, mida head sellega saavutada tahetakse.

"Aga see on juba rahva kaaluda, kas see asi on seda väärt või mitte. Ma saan aru, et see hea on lastetoetuse tõstmine – üks asi on ühel, teine teisel pool. Rahvas peaks vaagima ja saama kaasa rääkida," lõpetas Ansip.

Ruta Arumäe kriitikat kommenteerides ütles Ansip, et tema on oma majandusnõuniku head nõu alati kuulda võtnud.

«See, kuidas majandusanalüütik alavääristab tulude ja kulude tasakaalu sellel ajal, kui me teame, milline suur kriis lahvatab sellest, et need tulud ja kulud ei ole tasakaalus, pani mind hämmastama,» ütles Ansip ja lisas, et edetabelid on tema jaoks samuti alati olulised olnud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Mailis
Mailis

Olete ikka targad küll!

juss
juss

Huvitav, kas vana kommu ikka teab, et edetabel ja exceli tabel on erinevad asjad?

lea
lea

huvitav, mida tal veel oelda on, ta ju nyyd mugavuspagulane, kes saab ka igatsustasu

wpDiscuz