8

Läänemaa sai uue loomade varjupaiga

Avatar

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Eile sai kasutusloa Varjupaikade MTÜ Läänemaa kodutute loomade varjupaik, mis asub Ridala vallas Vilkla külas Viigardis.

Kasutusloa saamine võimaldab ühtlasi Varjupaikade MTÜ-l osaleda Haapsalu linna poolt korraldatavas riigihankes kodutute loomade varjupaiga teenuse osutamiseks.

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnul võimaldab Riigikogu poolt eraldatud 10 000 eurose investeeringutoetuse abiga rajatud keskus ühendada Varjupaikade MTÜ kogemuse ja kohalike tahtmist täis vabatahtlike soovi kodutuid loomi aidata.

"Ma usun, et meie koostöö kohalikega saab olema väga edukas. Meie ühingu missioon on aidata loomad koju tagasi, leida omanikuta loomadele uued armastavad kodud ja teavitada inimesi soovimatute lemmikloomade arvukusest ja see ühtib väga hästi kohalike vabatahtlike põhimõtetega," rääkis Priks algavast koostööst.

“Meil on väga hea meel, et Läänemaal on nüüd üks loomadega tegelev organisatsioon lisaks. Kindlasti aitab see kohalikel omavalitsustel oma kohustusi loomade heaolu tagamisel veelgi paremini täita”, lisab Henry Vürst, Eesti Loomakaitse Seltsi tegevjuht.

“Võrreldes Haapsalut teiste samas suurusjärgus olevate omavalitsustega, võib arvata, et varjupaigas leiab aasta jooksul peavarju ligikaudu 250 looma," prognoosis Priks. Tema sõnul on ka teistel loomasõbralikel lähivaldadel kõik võimalused teenusega liituda.

Varjupaikade mittetulundusühing loodi 2007. aasta alguses ning sinna on koondunud viis kodutute loomade varjupaika üle Eesti: Pärnu, Viljandi, Virumaa, Võru ja Valga, Läänemaaga lisandus kuues. Varjupaikade MTÜ on EU Dog & Cat Alliance´i, Eestimaa Loomakaitse Liiduja Eesti Mittetulundusühenduste ja Sihtasutuste Liidu liige.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kix
kix

ma arvasin et need soojakud on ehitajate jaoks kes hakkavad uut varjupaika ehitama 😀

Varjupaik
Varjupaik

Mart, selle 10 000 eest ei ostetud lihtsalt kaks soojakut 🙂 Selle raha eest osteti muu hulgas ka 2 soojakut. Olete lahkelt laupäeval kell 10 oodatud uue varjupaiga juurde appi oma teadmisi ja oskusi ehitusest jagama 🙂

Mart to Mardile
Mart to Mardile

Ehitushindadest on väga palju aimu. Nagu ka selliste soojakute hindadest. Ma poleks kommenteerima hakanud kui ei teaks,mis mingi asi maksab. See on ilmselge laristamine seal aga eks nad ise teavad,mul ükskõik,lihtsalt hämmastas,ei muud. Kujutan ette lihtsalt,et kui sellise asja peale kulutatakse 10+ tuhat,siis mis hakkab ühe koera-kassi hoidmine Sulle-mulle maksma.

prognoos
prognoos

tuleneb sellest, et hetkel inimesed lihtsalt ei taha kodututest loomadest teatada kuna teavad ,et olemas olev varjupaik pole tuntud just oma loomasõbralikkusega. Loogiline ,et oodata on järsku hulkuvate loomade tõusu, kui pildile tuleb normaalne varjupaik. mina olen ka igati toetaval seisukohal, uut oligi vaja .

Hoidke
Hoidke

kõik loomad kodus,riivi ja luku taga,sest prognoos on nagu plaan,see on vaja täita………..

kodanik
kodanik

super uudis, loodame et nad võidavad ka Haapsalu hanke ja saab lõpuks ometi normaalse teenuse meie loomadele. Saab näha, milliste skeemitamistega seda hanget “omadele” üritatakse mängida, aga kui uus varjupaik seda ei võida, siis mina lähen küll linnavalitsuse umbusaldamise kampaaniaga kaasa.

Mardile
Mardile

ilmselgelt pole sul ehitusmaterjali hindadest aimugi, siinkohale ei saa rääkida vaid 2st nn konteinerist. Igatahes tubli ettevõtmine ja mina soovin jõudu !

Mart
Mart

2 konteinerit ja 10 000 eur? Haapsalu linnaisad,tehke nüüd rahakotirauad lahti!

wpDiscuz