24

Haapsalu Linnahooldust hakkab juhtima Alo Lõps

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Alo Lõps. Foto: Arvo Tarmula

Alo Lõps arvo tarmulaAlo Lõps. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Linnahoolduse OÜ nõukogu valis teisipäeval tegevjuhiks Alo Lõpsi, kes hakkab sel ametikohal tööle mai keskpaigast.

Ettevõtte nõukogu liikme aselinnapea Peter Vikmani sõnul sai määravaks Lõpsi palgasoov, mis oli kahe teise kandidaadi omast väiksem. Palk, mida sellele kohale kandideerinud küsisid, jäi 1500–2550 euro vahele.

Lõps ütles, et küsis niisama palju, kui saab Haapsalu Linnamajanduse juhataja Koit Vare. Vare ütles, et tema palk on lepingu kohaselt konfidentsiaalne, aga seda võib võrrelda aselinnapea palgaga (umbes 1800 eurot). Linnamajanduse 2013. aasta aruandest nähtub, et Vare on saanud kuus keskmiselt 2160 eurot bruto. Vare sõnul koosneb tema palk kahest osast: kuupalgast ja boonuspalgast heade majandustulemuste korral.

Vikman ütles, et uue juhataja palga kinnitab nõukogu.

Lõps jääb volikokku

Haapsalu Linnahoolduse nõukogu ja linnavolikogu juht Jaanus Karilaid ütles, et eelistas Lõpsi, sest Lõps on volikogu kõige distsiplineeritum liige. Ta kuulub Reformierakonda ning juhib linnavolikogu planeeringu- ja kommunaalkomisjoni. Karilaiu sõnul lubas Lõps Reformierakonnast välja astuda ja komisjoni esimehe koha maha panna, et mitte tekitada huvide konflikti.

Kahe veel sõelale jäänud kandidaadi kohta ütles Karilaid, et nad jätsid hea mulje, aga nende palgasoov oli suurem, ning jäi tunne, et Haapsalu võib olla neile karjääriredelil väike vaheetüüd. Üks neist on Mait Õunpuu, Haapsalust pärit ehitusettevõtja, kes tahaks kodulinna tagasi tulla. Samal põhjusel kandideeris ka Nordeconis töötav Urmas Koppe. Üldse tuli konkursile 11 avaldust.

Lõps oli 2010–2011 munitsipaalfirma Vasalemma Infra juhatuse ja nõukogu liige. Samas ettevõttes oli nõukogu liige ka teine Haapsalu ettevõtja Taavi Käsk. Äripäev kirjutas toona, et Lõps lahkus firmast, nõudes kohtu kaudu suurt hüvitist. Äripäev kirjutas, et Käsu ja Lõpsi juhitud Vasalemma Infra jäi kahjumisse, ettevõtte raamatupidamises oli puudujääke ja kuludokumendid olid kadunud. Vasalemma vallavalitsus kaalus pöördumist politsei poole.

Esmatähtis on turg

Lõps pidas oma tugevaks küljeks kogemusi. Ta on aastaid tegelnud Haapsalu heakorra ja haljastusega, töötades tööotsijate ühingu all ja Kesklinna Parkides. Praegu on tal sõbraga kahasse osaühing Soliis, mille peamine tegevus on kruusa ja liiva müük. Linnahoolduse juhiks saades lubas Lõps firma juhtimise üle anda.

Lõpsi sõnul on kõige tähtsam tegelda Haapsalu turuga, sest hoolduse ja haljastusega on asjad korras, selles võib tulla vaid väikesi muudatusi.

„Turul on vaja teha suuri ümberkorraldusi, sest praegu ei meelita see kauplejaid ega ostjaid,” ütles Lõps.

Lõpsi ütles, et tal on plaan, aga kõik oleneb, kui palju on Linnahooldusel raha. Alustada tuleks tema sõnul amortiseerunud hoonetest.

Küsimusele, millal võib turul näha esimesi muudatusi, jäi Lõps vastuse võlgu. „Mul puudub ülevaade ettevõtte rahalisest seisust,” ütles Lõps. „Nõukogu ja linnavalitsus soovivad, et hakkaksin kiiresti pihta.”

Lõps hakkab juhtima paarikümne inimesega ettevõtet, mille tegevus ulatub haljastusest elektri ja tänavavalgustuseni. Lahtine on ka kontori asukoht. Karilaiu sõnul tuleb Lõpsil tegelda ka endise teenindusmaja tulevikuga.

„Kas müüa, lammutada, anda rendile või renoveerida?” pakkus Karilaid variante.

Lepingu saab Lõps aastaks. „Siis on näha, kas ta saab hakkama,” ütles Karilaid.


Linnahoolduse OÜ on hankevaba ettevõte

Haapsalu Linnahooldus moodustus Linnamjanduse ASi jagunemise teel ja eksisteerib ametlikult selle aasta algusest. Linnahooldusele jäid haljastus ja kõnniteed, rannad ja kalmistud ning liikluskorraldus. Linnamajandusele jäi kortermajade haldamine.

Haapsalu linnavalitsus saab vajalikud tööd tellida ettevõttelt hankeid kuulutamata. Ettevõte aga ei saa oma teenust teistele peale linnavalitsuse müüa.

Linnahooldusel ja Linnamajanduse ASil on ühine nõukogu, millesse kuuluvad Jaanus Karilaid, Peeter Vikman ja volikogu liige reformierakondlane Siim Saareväli.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
:D
:D

see kõik ongi üks suur huumor ja sureb ainult koos reformiga! 😀

paraku
paraku

ega siis selliseid kohti ei jagata niisama- et lihtsalt sama kamba inimesel oleks töökoht. Selliseid kohti jagatakse neile, kes on nõus sellel ametikohal vastava valdkonna ressursse siis omade huvides ka kasutama. On suur vahe, milliseid tänavaid remonditakse, milliseid randu ja millise kvaliteediga koristatakse, millise avaliku raha eest tegelikult privaatseid töid teostatakse….see on business.

koll
koll

Seaduspärasus Haapsalu moodi. Mida suurema paturegistriga kandidaat, seda kindlamini pääseb hästi tasustava koha peale, kust saab väga palju varastada.
Haapsalu linna pankrott on lähemal, kui me seda arvata oskame.

kodanikule
kodanikule

Jagan mõtet et ka Linnamajandust oleks vaja ammugi tuulutada.Asutuses nii vähe alluvaid keda juhib kari kontoritöötajaid, nõukogu ja juhataja, kes inimestega suhelda ei osaka.

kodanik
kodanik

Haapsalu linna mõistes töö , töötajate arvu ja igasuguse vastutuse puudumise tõttu küll pooleks jagatud asutuste juhtidel ( ka töötajatel) ikkagi ulmelised palgad. Lisaks tulemustasu. Millised need tulemused on. Linnamajanduses istuvad ametnikud kõrge palga otsas hällist hauani ja elanikega suheldakse ka ülbelt kuigi nende suur palk tuleb ju elanike taskust.

?
?

oled mendi kits?Käsu Taavi pundist?

Sukules
Sukules

Siin saab loota ainult ISIS võitlejate abile…

?
?

Sa lammas ise ka aru saad, mida sa avalikus veebiruumis kirjutad. Lõhnab KarS § 151 järgi sinu üleskutse.

kodanik
kodanik
linnaasutuse juht mitte ainult ei peaks olema aus, vaid ka näima aus. “Kuulsus” paraku käib selle mehe ees. Kas ta mitte ka kurikuulsa loomade varjupaigaga seotud pole /polnud, mis isiklike väärtuste küsimuse eriliselt esile tõstab. Äärmiselt kummaline valik. Kandidaate oli palju- ja valiti ainult “palgaküsimise” pärast selline inimene? Kompetentsid, kogemused, eelnev laitmatu reputatsioon ei olnud üldse olulised vaid paarsada eurot oli siis asja hind? Tegelikult tekitab küsimusi üldse linnavalitsuse asjaajamine- üks organisatsioon mis sa haapsalu tingimustes niikuinii ulmepalgaga juhitud, löödi pooleks ja selle asemel juhivad endist ühte asutust kaks “oma meest” sisuliselt topelt töötasu kuluga. Kas meie linnas pole rahal… Loe rohkem »
madis
madis

Uus võimalus küll, aga oleneb, mis alal seda tehakse ikka? Käsk ja Lõps on ju ehedad petturid üldse, töötutega on väga hea äri ajada, kuidas küll ullikesi tõmmatakse rahast tühjaks, aga Parbus lahti või? Hetkel kimab küll Suklese kelgukoerana kaasa ja suuvooder oskab ta kenasti ikka olla, ega ta muuks väga ei kõlba ka, eks suuga palju vadistades jõuabki kaugele kahjuks…

kodanik
kodanik

piinlik tõesti- väikeses linnas on sellised asjad teada. Kummaline, et terve linna teab ja linnavalitsusel ometi eyes wide shut.Jätkuvalt.

kalle
kalle

ISIS tule ise appiii…

wpDiscuz