0

HÕFFi kava rikastavad kahe Eesti filmi maailma esilinastused

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

23.–26. aprillil toimuva 10. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali (HÕFF) programmist leiab ka kaks Eesti filmi, mida festivalipublikule näidatakse avalikult esimest korda.

Pooletunnise postapokalüptilise ulmefilmi „The Most Beautiful Day“ tegevus on viidud nõukogude-stiilis alternatiivreaalsusesse, kus maailmalõpu üle elanud noor mees jääb lõksu isoleeritud linna punkrisse. Režissööri, stsenaristi ja peaosatäitja Einar Kuuse ingliskeelse debüütfilmi pealkiri on laenatud USA muusiku Professor Kliqi samanimelisest palast, ning on autori sõnul inspireeritud Joseph Kosinski linateosest „Oblivion“ (Eesti kinolevis „Unustus“) ja kultuslikust videomängust „The Last of Us“. Praegu kirjutab režissöör stsenaariumit Eesti esimesele täispikale maailmalõputeemalisele ulmefilmile, mis põhineb käesoleval lühifilmil.

HÕFFil toimub ka Jamesoni stsenaariumikonkursil žürii- ja publikuauhinna võitnud Sander Jahilo 15-minutilise musta huumoriga vürtsitatud fantaasialoo „Rauapuudus“ esmaesitlus.

Gümnaasiumipõlvest saati filme ja sketše teinud ning loodusfotograafiaga tegelenud Sander Jahilo sõnul räägib tema esimene film folkloori ja tänapäevaste kommete vastandamisest. „See on lugu juhuslikust kohtumisest kahe inimese ja maailmavaate vahel, milles metsiku välimusega rabaelanik paneb juhusliku matkaja kannatuse proovile küsimustega erinevatel keskkonnateemalistel teemadel,“ kommenteerib Sander lühidalt HÕFFil esilinastuva teose sisu. “Rauapuuduse” võtted toimusid Alam-Pedja rabas.

Mõlemad Eesti filmid esilinastuvad laupäeval, 25. aprillil kell 18 Haapsalu kultuurikeskuse suures saalis. Kohal on ka filmide tegijad.

Alates tänasest on võimalik osta üksikpileteid ja päevapasse kõikidele HÕFFi filmidele.

HÕFF toimub 23.–26. aprillini Haapsalu kultuurikeskuses. Festivali korraldavad Haapsalu linnavalitsus, MTÜ HÕFF ja MTÜ Pimedate Ööde Filmifestival.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival on rahvusvahelise Euroopa fantastiliste filmide föderatsiooni Méliès liige.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz