Haapsalu linnus avab uksed juba aprillis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

linnuse uksed (1024x682) Foto: Arvo TarmulaMuuseumite sihtasutuse juht Anton Pärn mullu 1. mail piiskopilinnuse hooaja avapäeval. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu piiskopilinnuse avas uksed tavapärasest varem – nädalalõppudel pääseb linnusemuuseumi külastama juba aprilli nädalalõppudel.

Piiskopilinnuse müügi- ja haldusjuhi Marika Pebergi sõnul tingis varasema avamise nõudlus. „Nädalavahetuseti on helistatud ja küsitud, kas linnus on lahti. Pealegi ülejäänud sihtasutuse muuseumid on avatud. Sellpärast võtisme vastu otsuse, et kui ilm vähegi lubab, siis avame,” selgitas ta.

Pebergi sõnul näitas juba läinud laupäev, mil esimest päeva linnus avatud oli, et avamisotsus õigustas end — linnusemuuseumi külastas 30 inimest. „Inimesed tahavad nädalavahetustel Tallinnast Pärnust väiksematesse linnadesse sõita ja nii tullakse ka Haapsallu,” rääkis ta.

Marika Pebergi kinnitas, et ametlik hooaja avamine jääb siiski traditsiooniiselt 1. maile, mil linnarahvas saab linnusemuuseumi tasuta külastada. Tänavu 1. mai linnuses eriti pidulik, sest samal päeval pühitsetakse Tiit Salumäe piiskopiks.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments