Urmas Sukles on majutusasutuste käibemaksu tõstmise vastu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

fra mare tarmula

Haapsalu Fra Mare spaa. Foto: Arvo Tarmula

Koalitsiooniläbirääkimistel on arutlusel maksumuudatuse ettepanek, mille kehtestamisega suureneks majutusasutuste käibemaksumäär seniselt 9 protsendilt 20 protsendile.

Haapsalu linnapea ja spaahotelli Fra Mare omaniku Urmas Suklese sõnul on tegemist lühinägeliku muudatusega.

„Praegu, mil Venemaaga on suhted halvad, kus Soomes ei ole majandus kõige paremas seisus, kus eelmise aastaga võrreldes on maakondades kõva tagasiminek, siis arvab riik, et võik sellele allakäigule veel kaasa aidata,” ütles Sukles.

Tema sõnul ei ole tegemist riigimeheliku mõtlemisega ja ta usub, et muudatust ei viida ellu. Sukles ütles, et on üle elanud käibemaksu tõstmise 5 protsendilt 9 protsendile ja juba see oli tõsine tagasilöök.

„Ma loodan, et meie riigijuhid mõtlevad riigimehelikult,” ütles Sukles.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mailisele
9 aastat tagasi

kõige rohkem saavad kauplused tulu tänu eestlastele,kes soomes töötavad ja eestis oma raha kulutavad….tänu sellele veel meie majandus kuidagi püsib.

mailis
9 aastat tagasi

Need inimesed, kes FRA-MARES peatuvad, toovad tulu kogu linnale,kaasaarvatud kõigile kauplustele-oleks vast aeg sellest ükskord ka aru saada või jääb mõistust väheke puudu.

Siim
9 aastat tagasi

conflict of interests

herlet
9 aastat tagasi

Vot-vot, kui asi isiklikku rahakotti puudutab, siis härra linnapea teab täpselt, mismoodi oleks õige asju ajada, aga rääkides Haapsalu suurimatest valupunktidest, jääb arvamusliidri suu suletuks.

mailis
9 aastat tagasi

No ei tea sa asjast midagi, aga kirjutada ikka ON NII HEA.

Nojah
9 aastat tagasi

Asi selge, midagi külastajatel käibemaksu tõusust ei muutu, aga vaat košmaarseid dividende saab ju vähem. Lõhe sissetulekute vahel läheb sellega veidi väiksemaks.