Kohvikuomanikud ärkavad talveunest

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Sügisel talveunne jäänud kohvikud hakkavad taas mõlgutama mõtteid avamise üle. Suurimad uuenduskuurid teevad läbi Hermannuse maja ja kuursaal.

Hermannuse majas hakkab olema koht nimega Herman. „Tuleb selline mõnus kokteilikoht, kus saab ka hästi süüa,” ütles maja uus rentnik Liina Meerits.

Praegu käivad majas sisetööd, mis muudavad aastaid ühetaolise olnud söögikoha tundmatuseni. Peamiselt pannakse uues söögikohas rõhku kokteilimenüüle ja salatibufeele. Tänavale tuleb 14 meetrit pikk ja 6 meetrit lai terrass. Sisehoovi jääb välikohvik, kus saab vesipiipu teha.

„Tuleb olemuselt täiesti uus koht. Juba täna on koht täiesti teistsugune, aga tööd veel käivad,” ütles Meerits.

Meerits tahab uue koha avada mais.  

Kuursaali haldab tänavu suvel OÜ Hunt Kriimsilm, kes peab Tallinnas kõrtsi Hell Hunt. Ettevõtte juhatuse liige Marek Reinaas ütles, et neil seisab veel juhatuse nõupidamine ees. „Nii palju võib öelda, et need inimesed, kes suvel sisse astuvad, saavad aru, et midagi on muutunud,” ütles Reinaas.

Kuursaali suvekohvik plaanitakse avada mai teises pooles. Kuna enne tuleb maja veidi uuendada ja kõpitseda, ei tahtnud Reinaas täpset kuupäeva öelda. Juba eile oli kuursaal täis värvilõhna ja pesuruumist maha võetud seina krohvitolmu. Hoones ei ole enam baariletti ega köögimasinaid, sest selle võttis eelmine rentnik kaasa. Tulevad uued.

Kuigi kuursaal avatakse mais, saab kohvikusse esimest korda sel hooajal umbes kuu aja pärast, õudusfilmide festivali ajal. Kuursaalis tuleb festivali ametlik pidu.

Taimetoidukohvik Beguta lillepoe kõrval avab samuti varsti uksed. Seekord ei pea seda enam rentnik, nagu oli mullu, vaid kohvikupidamise on Beguta Kevvai ise käsile võtnud.

„See on praegusel ajal popp,” põhjendas Kevvai just taimetoidule mõeldud kohviku valimist. Samuti on lillepoelised küsinud taimetoidukohviku järele. Suveks avatav kohvik hakkab kandma nime Taimetoidu Kohvik Beguta Juures, et kokku kuuluvail ettevõtetel oleks sarnane nimi.

Kevvai plaanib kohviku avada mais. Kohvikus saavad kliendid ise kombineerida oma toiduportsu.

Pärast kollektiivset talvepuhkust avas neljapäeval uksed kohvik Hapsal Dietrich. Suvehooajale kohvik veel üle läinud ei ole ja on mai keskpaigani lahti viiel päeval nädalas. Dietrichi juhataja Mari-Liis Kaabel ütles, et kohvikul selleks suveks erilisi plaane ei ole. Suveks tuleb uus menüü ja joogikaart ning kohvik avab ka terrassi.

Samuti püüavad nad 1. juunil avada kolm külaliskorterit kohvikuga samas majas. Ainsaks takistuseks võib tulla korterite remondi venimine.

Talv läbi lahti olnud Müüriääre kohvik suveks muudatusi ei kavanda. „Me tegime kõik muudatused eelmisel aastal ära – uus aed ja terrass,” ütles kohviku omanik Marget Vatku.

Küll aga plaanivad nad kohvikust üle tee rajada pagaritöökoja, kus hakkavad tööle kondiitrid ja pagar. Pagaritöökojast on võimalik tooteid vaid kaasa osta.

Vatku sõnul tuleb koogivalik töökojas ja kohvikus sarnane, kuid teised tooted on erinevad. Talvel osalise ajaga töötanud Kärme Küüliku omanik Jaanus Kalm ütles, et neil ei ole rohkem plaane, kui olla suvel praegusest kauem lahti.

Fotod: Arvo Tarmula

kohvikud (3) kohvikud (4) kohvikud (5) kohvikud (6) kohvikud (7) kohvikud (8)kohvikud (1)kohvikud (2)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Umbusaldatu
9 aastat tagasi

Ma olen näinud nii mõndagi kohvikuomanikku talvel ringi liikumas, ei ole nad midagi talveunes. Lääne Elu valetab taaskord!

jaan
9 aastat tagasi

Kas see on tellitud artikkel? On ju veel tegijaid

urve õlis
9 aastat tagasi
Reply to  jaan

ju siis teised on veel kinni. 😉

kaugemalt
9 aastat tagasi

Vesipiibu jutuga oletete endale vee peale tõmmanud.

bla
9 aastat tagasi
Reply to  kaugemalt

Onu Heino perega peab oma viinerid friikartuli ja ketsupiga siis suvel kuskil mujalt otsima, kõik kohvikupidajad nutavd.