5

Galerii: Arnold Juhans andis Kaitseliidu lipu uuele malevapealikule üle

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Riiulitäie raamatute ja paljude heade soovidega saadeti reedel pensionile reservmajor Arnold Juhans, kes juhtis Kaitseliidu Lääne malevat 14 aastat.

Juhans tunnistas „Lipulaulu” ja Eesti hümniga alanud hüvastijätuõhtul, et on mundrit kandnud 7. maist 1981. Enne malevapealikuks saamist oli ta kriminaalpolitsei komissar. Praegustest malevapealikest on ta ainus, kes on nii kaua saanud ühel kohal teenida.

„Mujal töötatakse, meie teenime,” nägi piiskop Tiit Salumäe kirikuõpetajal ja sõjaväelasel ühiseid jooni. „Asjad ei seisa ise koos, neid hoitakse koos,” kõneles malevapealiku abi Neeme Suur ja oli kindel, et olla asjade koos hoidja on Juhansi missioon ja kutsumus.

Juhansi kultuuri- ja ajaloohuvi teades kingiti talle palju raamatuid, aga ka tänukirju. Omapärase tänukirja raius musta läikivasse kiviplaati Memento juht Arnold Aljaste.

Malevapealiku ameti üleandmise sümboolse aktina andis Juhans maleva lipu üle uuele malevapealikule Mehis Bornile. Kõik õnnitlused vastu võetud, ohkas Juhans kergendatult ja ütles saalitäiele, enamasti mundris meestele: „Õppustel näeme!”

IMG_3204 IMG_3205 IMG_3206 IMG_3213 IMG_3214 IMG_3215 IMG_3216 IMG_3217 IMG_3222 IMG_3227 IMG_3234 IMG_3251 IMG_3283 IMG_3284 IMG_3285 IMG_3287 IMG_3288 IMG_3290 IMG_3292 IMG_3402 IMG_3405 IMG_3423 IMG_3504

Fotod: ARVO TARMULA

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
operett
operett

millega see liit 40 tegeles kui vankad sisse tulid

Operetile
Operetile

Arvan, et suhteliselt rumal kommentaar. Ilmselt teate vastust, mida “see liit” (nagu Teie, Operett väljendute) tegi. Siis täitis käsku. Tõlgendamise küsimus, kas poleks pidanud käsku täitma ja iseseisvalt alustama sõda okupantidega, ei tea. Riik ja kaitsevägi vandusid alla, aga kaitseliit põmmib aga vintidest edasi ? Aga peideti ka relvi, mindi metsa. Ja, nagu ilmselt olete lugenud said sajad kaitseliitlased- tavaliikmed, pealikud, ohvitserid kuklalasu, küll Sosvas, küll pankur Sheeli Kose suvilas. Kindlasti, praegu seda enam ei juhtu, et riik tõmbab saba jalge vahele ja ütleb agressorile “Tere tulemast”.

aina rumalamaks läheb
aina rumalamaks läheb
Kindlasti, praegu seda enam ei juhtu, et riik tõmbab saba jalge vahele ja ütleb agressorile “Tere tulemast”. – tee silmad lahti täpselt see sama asi praegu eestis toimubki. Toimub süsteemne võõrvägede sissetoomine ja me oleme õnnelikud et meid okupeeritakse. Talupoegadele öeldakse et nii peabki olema ja nemad usuvad ning on samuti õnnelikud ;)))). See okupatsioon ei ole mitte ainult sõjaline vaid ka kultuuriline ja mentaalne aga sellest sõjardid enam aru ei saa. Neid treenitakse reflektoorselt mõtlema. Oma peaga mõtlemine on kahjulik . Me käime võõrriikide huvisid isegi sõjaliselt kaitsmas ehk teisisõnu käsu peale tapmas neid kelle mõtteviis ja kultuurisüsteem meie… Loe rohkem »
tule taevas appi
tule taevas appi

Millisest kaitse liidust te räägite rahvas ju evakueerub ääremaad on varemeid täis enamus kaitseväest on soomes ehtus töödele evakueeritud. Heas toitumises onud panid kirikukoori mundrid selga lehvitavad lippe, jagavad aurahasid ja mõtlevad et valitsevad riiki. Aga viimane pilt räägib hästi kelle huve teenindatakse.

Ja mida siis ?
Ja mida siis ?

Ja mida siis viimane pilt räägib ja kelle huve siis “teenindatakse” ? Muideks, huve ei teenindata.

wpDiscuz