0

Arstide hinnangul pole Savisaare seisund enam kriitiline

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Edgar Savisaar. Foto. Arvo Tarmula

Edgar Savisaart ravivate arstide kinnitusel on Keskerakonna esimehe seisund küll erakordselt raske, ent mitte enam kriitiline.

Edgar Savisaar viibib endiselt Tartu Ülikooli kliinikumi intensiivravi osakonnas narkoosis ning tema elutegevust toetatakse, teatas BNS-ile Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk. Täiendavaid operatsioone ei ole Savisaar seni vajanud, kuid kirurgid jälgivad tema seisundit tähelepanelikult.  "Viimase ööpäeva jooksul on mitmed tema ravi kulgu iseloomustavad näitajad näidanud kerget trendi paremuse poole.  Samas suurtest muutustest või ohu täielikust möödumisest on veel vara rääkida," lisas Pukk.

Kolmapäeval Savisaare lähedastega kohtunud arstid kinnitasid, et patsiendi seisund on erakordselt raske, kuid mitte enam kriitiline. 

"Edasine paranemine raskest haigusest saab olema aeganõudev ja aeglane," sõnas Pukk.

Tema sõnul hoiab erakond edaspidi avalikkust küll arengutega kursis, ent igapäevaseid teateid Savisaare tervise kohta ei ole enam põhjust oodata. "Teavitame avalikkust kui tema seisundis toimub olulisi muutusi ning kui perekond annab selleks nõusoleku," sõnas ta.

Raske infektsiooni tagajärjel amputeeriti esmaspäeval Keskerakonna esimehel Edgar Savisaarel jalg ülaltpoolt põlve.

Haigla esindajate sõnul tabas Edgar Savisaart jala vigastusest lähtunud streptokoki, rahvapäraselt lihasööjabakteri infektsioon ning esineb toksilise šoki sündroom. Arstide sõnul on ravi olnud senini edukas. Infektsiooni teisese tüsistusena tekkis kopsupõletik, kahjustunud on ka muud siseorganid; haigla esindaja esmaspäevasel aset leidnud pressibriifingul täpsemaid kahjustusi kommenteerida ei soovinud.

Kiirabi viis Savisaare Tartu Ülikooli kliinikumi 18. märtsil. Samal päeval tehti talle esimene operatsioon.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz