0

Austria saatkond avab Läänemaa keskraamatukogus kaasaegse kunsti näituse

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

austra näitusAustria suursaatkond Tallinnas koostöös Lääne maakonna keskraamatukoguga avab 1. aprillil kell 17.00 lugemissaali fuajees (Posti 3) kaasaegse kunstinäituse „Kui meri kadus mäe sisse“ Salzburgi kunstnikepaarilt Peter ja Regina Riederilt.

Austria asus kunagi mere ääres. Seal kus tänapäeval on Austria Vabariik, laiusid miljonite aastate eest võimsa vesikonnaga liustikud ja jäämäed. Kui vesi pärast jääaega maa soojenemise tõttu taganes ning tasapisi aurustus, jäi järele salapärane maastik mäestike ja imeilusate järvedega- nimelt Austria. Kaljudesse ja mäeseljakutesse on see minevik jätnud oma jäljed tänaseni.

Neid jälgi on uurinud austerlased Peter ja Regina Rieder jutustades oma töödes lugusid ebaharilikust rannikust, mis paikneb mägedes. 30 kilomeetrit Salzburgist lõuna pool olevates kivististes leiduvad igivanad kujutised, mille liustike lihvitud detaile on Regina Rieder pildistanud hea struktuuritunnetusega. Peter Rieder kandis mereloomade kujutised paberile frotaaž-tehnikas, mängides fantaasiarikkalt iidsete kujutistega.

Näitus koostati 2011. aastal Euroopa kultuuripealinn Tallinna jaoks ja on eksponeeritud Eesti Rahvusraamatukogus, Tapal, Rakveres ja Pärnus ning nüüd Haapsalus.

Näitust tuleb Haapsalusse avama Austria Suursaatkonna asejuht ja konsul pr Cornelia Godfrey ja kultuurisekretär Anne Laur.

21 tööst koosnev näitus on keskraamatukogu lugemissaalis huvilistele avatud 1.- 30. aprillini.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz