4.2 C
Haapsalu
Neljapäev, 18. aprill 2024

6 kuu keskmine portaali küljastajate arv kuus: 60 619

Avaleht Haridus HKHK õpilased sõidavad Brasiiliasse maailmameistrivõistlustele

HKHK õpilased sõidavad Brasiiliasse maailmameistrivõistlustele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kätlin NiinepuuKätlin Niinepuu märtsi alguses võistlemas Noorel meistril. Foto kutseharidus.ee

Haapsalu kutsehariduskeskuse (HKHK) majutusteeninduse III kursuse õpilane Kätlin Niinepuu võistles eile WorldSkillsi Eesti finaalvõistlustel ja pääses Eestit esindama augustis Brasiilias toimuvatele maailmameistrivõistlustele. Juba 2014. aastal kindlustas kutsevõistluste võiduga endale koha WorldSkillsi Eesti võistkonnas HKHK tisleri eriala vilistlane Ergo Orumaa.

Kätlin Niinepuu juhendaja Kersti Õimu sõnul valiti detsembris toimunud eelvoorus välja kaks finalisti, kelle hulgast eile selgitati Eesti esindaja WorldSkillsil. „Punktitabeleid pole ma veel näinud, aga eks nad olid finaalis üsna võrdsed,” ütles Õim. Tema sõnul olid võistlusülesanded keerulisemad kui poolteist nädalat tagasi toimunud Noore Meistri võistlustel.

Kersti Õimu sõnul algab nüüd päris treeningprotsess, kus Kätlin Niinepuud treenib põhiliselt edasi Tiiu Parm Eesti kelnerite ja ettekandjate liidust. „WorldSkillsi võistlusülesanded on veel keerulisemad, seal on ikka teeninduse kõrgtase,” selgitas ta. 

Kätlin Niinepuu on esimene, kes võistleb Eesti eest restoraniteenindaja maailmameistrivõistlustel. 

Juba 2014. aastal kindlustas võiduga Noore Meistri kutsevõistlustel endale koha WorldSkillsi Eesti võistkonnas HKHK tisleri eriala vilistlane Ergo Orumaa.

Iga kahe aasta järel toimuvaid kutseoskuste maailmameistrivõistlusi WorldSkills loetakse tähtsaimaks kutseoskuste testimise ja oskusstandardite püstitamise kohaks kogu maailmas. Võistlusel testivad osavõtjad oma kutseoskusi rangete rahvusvaheliste nõuete kohaselt. Igal võistlusalal hinnatakse nii tehnilist sooritust kui ka suhtlemist, meeskonnatööd, ärilist mõtlemist ja võimet töötada projektidega. Lõpptulemusi hinnatakse kuld-, hõbe- ja pronksmedalitega.

Tänavu toimub WorldSkills 43. korda ja Eestile on need viiendad ülemaailmsed kutsevõistlused. HKHK õpilastest on varem WorldSkillsil võistelnud kokk Krestina Õun, kes sai 2011. aastal Londonis 12. koha.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
anu
9 aastat tagasi

Äge. See ainus viis kuidas saab ühe tööd ja ametit väärtustada.