21

Juhtkiri: Piinlik lugu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne Elu: kus suitsu seal tuld Haapsalu linnavalitsus paistis juba teist korda silma sellega, et ei saanud hakkama ametliku asjaajamisega. Eelmisel korral läks meelest ära, et Vikerkaare lasteaia hankest tuleb ka rahastajaid teavitada, nüüd unustati vastata majandusministeeriumi kirjale ning öelda, et linnavalitsus tahab saada raha Tamme tänava – Tallinna maantee ristmiku remondiks.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles põhjendas juhtunut inimliku eksitusega. Ta viitas isegi Murphy seadusele: „Nagu ütleb Murphy seadus: Kui midagi saab untsu minna, siis ta ka läheb!” Linnapea kirja lugedes jääb vägisi mulje, et ta ei tahagi parlameni kandideerida. Magusamat võimalust valimiskampaania ajal linnapead rünnata ja tema asjatundmatusele osutada on raske tahta. Sotsist riigikogulane Neeme Suur seda kohe kasutaski, märkides, et Tamme tänava ja Tallinna maantee projekti on ette valmistatud pikka aega ja nüüd jääb see venima linnaametnike asjatundmatuse pärast.

Kui kellelgi läheb midagi halvasti, ei ole ilus osatada. Me kõik unustame vahel. Kirjad lähevad rämpsposti. Ometi peaks linnavalitsus toimiva meeskonnana ju olema korraldatud nii, et kui ühel ametnikul ununeb, siis on teine, kes aitab eksimuse parandada. Ilmselt ei ole linnavalitsuse töökorraldus küllalt ladus, kui juba teist korda toob inimlik eksimus kaasa ehitustööde edasilükkumise.

Kui sellesarnaseid juhtumeid veel meenutada, oli ka Haapsalu loomade varjupaiga leping kadunud. Linnavalitsuse kinnitusel ununes see ametnikul sahtli nurka. Nikolai kooli eelarvega juhtunu on vaid üks kurb sündmus selles reas. Mäletatavasti unustati mullu talvel lisaeelarvet tehes, et kooliõpetajate palgaks kulub mõnevõrra suurem summa. Või vähemalt selline oli ametlik põhjendus.

Kõik need näited kokku moodustavad ühe piinliku rea, mis osutab asjatundmatusele ja saamatusele. Kindlalt edasi ikka nii ei lähe.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
jaqaha
jaqaha

Muideks selles, et valimistel pühisteb eesmärk abinõu. Kõige nõmedamad on tühikargajd, parteide ja elukohtade vahetajad suure saamise nimel, ahnus kannustab.. Haapsalus on selline Innar Mäesalu, reformar Võrust,, Lihulas ilmselt kõik parteid läbi hüpanud Jaak Kastepõld. Hariduseta ja sihita tühiakargajad,.muideks mõlematel palju lapsi. Nende pärast tehaksegi poliittsirkust,suurema raha saamise nimel. Ühel selja taga vene aegne miilitsakool, teisel tavaline keskharidus. Ullikeste valijate lemmikuks saavad jutupaunikud ja lastekarjaga ärplejad.

kiiks
kiiks

Põrgu tee on sillutatud heade kavatsustega.
Ehk teisisõnu … me teame, mis on sulle hea, me tahame sulle kõige paremat, me otsustame sinu eest ja hiljem … põlgame sind selle eest, et sa oled abitu hädapätakas, kes isegi oma sita värvi sooviks kooskõlastada …

Raamatust nimega “Ajatud Lood”

Küsimus
Küsimus

Miks Sukles ei selgita, mis põhjusel lükati Jaama ristmiku ehituse lõpptähtaeg nii pikalt edasi? Kas see ei ole riigihanke jäme rikkumine? Mis takistab kõnniteede ehitust plusskraadidega? Andku Vikman kõnniteede ehituse lõpetamise Käsu Taavile ja see saab hopsti tehtud. Jama lugu küll mis seal linnavalitsuses toimub. Valitsus ei kuula rahvast ja tegutseb oma äranägemise järgi. Kaua võib?

Mida.....
Mida.....

On Härra Suur ära teinud oma elus, kui oli vallavanem, maavanem jne, Midagi eriti küll ei meenu, hea suure jutuga mees, tegudes suur null.

Mida,mida 10.28
Mida,mida 10.28

Vennike, ärkasid või? Jutt käib Haapsalu linnast ja selle linnapeast.

kiiks
kiiks

Magasid või. Jutt sellest, et Suur kasutas linnapea minnalaskmist kui magusat võimalust linnapead rünnata.

Mina, elanik
Mina, elanik

Tunne on selline, et Linnapea üksi juhib linna. Kui tahab, siis unustab, kui tahab, siis suunab raha omale vajalikku auku! Egas see “unustamine” pole kõne väärtki raha mujale suunamiswega.

Selgus
Selgus

Kas keegi selgitaks selle lahti mis toimub siin linnas? Mõlemad linnavalitsejad Karilaid ja Sukles kandideerivad riigikokku justkui kamraadid. Riigi tasemel Kesk ja Ref vastandavad end üksteisele. Haapsalus annaks veidigi korda majja luua, aga kesikud vaatavad vaikselt pealt kuidas Sukles sõna otseses mõttes uimerdab. Üks ämber teise otsas ja üleval pildil irvitab linnarahva üleselt. Häbematu mees, kes ei suuda oma meeskonda tööle panna. Ei ole seesugusel mehikesel kohta riigikogus.

Ise
Ise

tahavad linnavalitsus olla?! Kõblad kätte ja põllule!

Äkki
Äkki

peaks lugupeetud doktor oma mälu kontrollima?Meelespidamise probleemid viitavad teatud haigusele..kas haigel inimesel on mõtet siin kandideerida?Eluaegse linnapea tiitel läheb kaduma.

Täpsi
Täpsi

Väga halb, et remondis oleva ristmiku kõnniteid ei tehtud valmis, ja seda olukorda peame taluma veel 3 kuud!!!
Kas tõesti ei ole võimalust, praeguste sulailmadega, et kõnniteekivid maha pandaks? Vanuritel ja titemammadel on väga halb komberdada ja käru lükata seal kõnnitee.

horav
horav

harimatu inimene annab oma hääle reformierakonnale. ükskõik kellele, aga mitte reformierakonnale.

kiiks
kiiks

Missugune inimene on harimatu inimene? Kas see on lma hariduseta, väheste teadmistega või nagu talumats.

eks
eks

mine peegli juurde kui muidu kohale ei jõua .

kiiks
kiiks

peeglike, peeglike seina peal..
aaaa, kammimata juustega, millest hari pole veel läbi käinud. Hommikul olen küll selline, aga päevapeale olen juba siledama väljanägemisega.

Seda väikest asja annab praavitada. Kahju, et minus toimunud muutusi keegi teine teada ei saa kui seal kardinate taga kapis üksi toimetada tuleb.

wpDiscuz