Piltuudis: Haapsalu veetorni kellad näitavad õiget aega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu veetorni kell 001Haapsalu veetorni kellad ei näitagi enam aiateibaid. Foto: Urmas Lauri

Eile näitasid Haapsalu veetorni kellad üle pika aja taas õiget aega.

10. septembril kirjutas Lääne Elu, et Haapsalu veetorni kellad näitavad aiateibaid – kõik neli kella olid seiskunud ja näitasid eri aega.

„Peab üle vaatama, ilmselt on kellade toitesüsteemis mingi tõrge,” ütles Haapsalu Linnahoolduses töötav Marvel Alp toona Lääne Elule.

Kelladest linnavaraamet tookord jagu ei saanud. Et elanikke mitte eksitada, lükati kõikide kellade osutid kella kaheteistkümnele.

Eile kellad üllatuslikult käisid ja näitasid ka õiget aega.

Alp ütles eile Lääne Elule, et päris korras kellad siiski ei ole. „Mehaanikaosa on kelladel kulunud ning selle tõttu võib aeg-ajalt kellaaja näitamises hälbeid olla,” lausus Alp.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tõnu
9 aastat tagasi

Elektroonikal tuleb akud vahetada ja peale seda kellad täpseks panna. Kuigi mehanismid seisavad paigal puitkiiludega,ei ole ma kulumist veel täheldand.Palun veidi kannatust.

Täpsi
9 aastat tagasi

No eks need kellad näitasid ju enne ka õiget aega, tervelt kahel korral ööpäevas.
Aga kellad võiks vahetada uute ja moodsate ajanäitajate vastu välja.
Uued kellad võiks olla digitaalsed ja näidata ka õhutemperatuuri.

Ivo
9 aastat tagasi

peaasi, et saaks anonüümselt kommenteerida ja tänitada eksole. On ju kirjas selgelt, et mehaanika on kulunud. Mis teil viga on ? Imbetsillid.

Ivole
9 aastat tagasi
Reply to  Ivo

Anonüümselt või mitte, aga jutt ju käib linna ajanäitajatest. Ma ei saa aru, milles küsimus, et neid kelli korralikult tööle panna ei saa? Karilaid kasutab enda reklaamimiseks linna raha Edgariga sarnaselt, aga vaat selliste pisiasjad on talle ületamatu teema, ise ka Linnamajanduse AS-i nõukogu esimees. Kui Karilaiu sugune vennike ei saa juba linna pisiasjadega hakkama, siis vabandust küll, aga Toompea on talle juba kõrgem matemaatika, mida tuupima peaks hakkama, kui sinna pääseks. Loodan siiski, et valijal on selget mõistust.

on ju nii
9 aastat tagasi

et iga asi saab kord otsa. Siis vahetatakse ta välja kui parandada ei saa. Nii ka kelladega. Kirjutada projekt , mingisse fondi näiteks. Need kellad pole ju mingid kosmosetehnika, või kuidas.

Juss
9 aastat tagasi

Kui kuidagi ei saa, siis ikka saab. Ma ei saa aru, miks siis need kellade tuled pidid terve sügise ja ka talve põlema, kui kellad ei töötanud? Ja kes seda pajatas, et kellad on niivõrd kulunud, et neid enam tööle ei saa? Sai ju ikka hea tahtmise juures küll. Naljakad mehed need meie linna juhid…