24

Tulevase andmekeskuse naabrid kardavad tekkivat müra

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Andmekeskus (2)Foto: Arvo Tarmula

Haava tänavale rajatava andmekeskus tekitab naabrites küsimust, kui palju tekitab see müra.

Andmekeskuse detailplaneeringu arhitekti Raimo Klesmenti sõnul vastab kõik kehtestatud nõetele, ometi naabrid kardavad, et ei saa suvel aknaidki lahti teha ning ööpäev läbi töötav nn suur arvuti ei lase neil ka öösiti rahulikult magada.

Näiteks tõid naabrid kalatööstusfirma Morobell, mis vastab samuti nõuetele, kuid naabrid kurdavad siiski müra üle.

Naabrite meelest ei ole sellisele rajatisele parimaks asukohaks elamupiirkond, vaid see sobiks pigem tööstuspiirkonda, kuid Klesmenti hinnangul asuvad sarnased andmekeskused ka teistes riikides elamurajoonides.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kas poleks
Kas poleks

…targem Haava tn. naabritel mõnes sarnases firmas käia,enne kui vastu hakata ? Need pole ju tuulikud,mis tõesti üle mõistuse müra teevad….

HMM
HMM

Võiks ikka kuskil PKC lähedal ja alajaama lähedal olla, tööstuspiirkonnas

uno
uno

Tundu et Haapsalu inimestele meeldi et Linn oleks nii nagu lahinguväli . Ennem kui pole veel inimestele teada mis sinna endise Lihakompinaadi asemele tule ja kui suur taa on ja milline on see proiekt Juba juba virisetakse nii müra kui radioaktiivse saatumise vastu. Inimestel peaks ikka natukegi tervet mõistus olema . Milleks selline Donkihotlus ja võitlus tuuleveskitega!! Se et linna midagi ehitatakse ja luuakse uusi töökohti on lihtsal õnneli kokusaamus .Kuna siiani Haapsalu on kõik selle aja töökotasi vähenenud ja inimestel jäänud ainul see et otsida tööd muialt. tundu et nii mõneligi selline olukord meeldib!!

peeker
peeker

Päris nii asi ikka ei ole. Haapsalu inimene tahab väga, et elu edasi läheks. Mure on aga elukvaliteedi pärast. Ette just ongi vaja muretseda müra ja kiirguse osas. Pärast pole mõtet enam. Kui on ohtlik ja ebamugav, koli minema. Ainult, et keegi ei osta ära sinu elamist. Lihtne.
Samas ma loodan muidu, et asi on asjalik ja turvaline. Et saab teoks ja kõik oleks rahul!

Kelder.peller
Kelder.peller

kogu porukas tuli sealt, kus mina korra kuus balta juures puhkamas käin…

Andres_indrek
Andres_indrek

ega see Taebla elanikkond jah viimasel ajal jah…pole nagu Läänemaalt vist eriti pärit…on mujalt tulnud…mitte eriti vaimuhiilgusega silmapaistnud piirkondadest…

Andres+_indrek
Andres+_indrek

küll tuleb ka aeg kus varsti jälle migid ja su hävitajad kihutavad…-ja see aeg tuleb üsna varsti…

Taeblast
Taeblast

ei ei ei tohi ehitada sellist asja, terve Läänemaa ei saa enam selle müra sees magada ega midagi. Teada küll neid andmekeskuseid, mürisevad ja karjuvad nagu sõda oleks lahti. Haapsalu rahvas hakkab elama otsekui maavärina epitsentris ja võnked ulatuvad kümnete km kaugusele, jah. Ei tohi lasta sellisel jubedusel sündida!

SÄRTS
SÄRTS

alles hiljuti ca 22 aastat tagasi veel eksisteeris Haapsalus lennubaas vot see oli müra kõikidele müradele müra kui hakkasid lennuharjutused ja mig-17 hiljem mig ´-19 hävitajad õhku tõusid vaata et juba rohuküla kandis siis üle terve haapsalu linna aknaklaasid vibrasid nii et jube ——-aga mitte üks linnasiga ei
proteestinud sõjaväeosa pääsla juures

hallkiish
hallkiish

Elan haava tänaval ja elasin seal siis kui lihakombinaat veel toimis ja kuna mu ema töötas lihakombinaadis siis sai seal nii mõnedki tunnid päevas veedetud. ei mäleta ma, et oleks hirmus loomakisa olnud või pidev autodevool, ei karda ka et uus ehitis hirmsat moodi elu hakkaks segama.

Olemas
Olemas

Kunagi oli seal lihakombinaat ja pakun ,et see müra ja pidev loomade kisa ja autode voorimine oli kordades hullem, kui tulevane projekt.
M

wpDiscuz