Keskerakond loobus koostööst Saarte Häälega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne Elu 18. sept portree - Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid avas vabadussõjalaste näituse (Merilin Kaustel-Lehemets)Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhi Jaanus Karilaidi sõnul ei anna Saaremaa päevaleht välja ajakirjanduse mõõtu ning sellise väljandega ta koostööd ei soovi. Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

Keskerakonna Saaremaa piirkonna teatel lõpetasid nad eilsest kohaliku juhatuse ühehäälse otsusega igasuguse koostöö ajalehega Saarte Hääl.

Erakonna Saaremaa piirkonna esimees Jaanus Karilaid sõnas, et ajalehe Saart Hääl ebaõiglane suhtumine Keskerakonda lõi eriti tajutavalt välja Lääne–Saare vallavolikogu valimistel ega ole peale seda raugenud. “Meie hinnangul ei anna Saarte Hääl välja ajakirjanduse mõõtu ning on rikkunud kõiki ausa kohtlemise põhimõtteid. Erakonda on tahtlikult ignoreeritud ja püütud olematuks muuta,” põhjendas Karilaid.

Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhatuse koosolek toimus 4. veebruaril ning otsus, lõpetada igasugune koostöö väljaandega Saarte Hääl, oli ühehäälne.

Saarte Hääle vastutav väljaandja ja Kadi raadio tegevdirektor Gunnar Siiner märkis, et tasuta saavad kõigi erakondade kandidaadid sõna Saarte Hääle arvamusküljel, vastates maakonna probleeme puudutavatele küsimustele.

Ta lisas, et alles kolmapäeval käis Jaanus Karilaid raadio Kadis valimissaadet salvestamas ja ei esitanud ühtki pretensiooni.

„Täna oli meil eetris ka Keskerakonna nimekirjas kandideeriva Jüri Kuuskemaa valimissaade. Käesolevat keskerakonna avaldust saab pidada üheselt valimiseelseks pildile pääsemise vahendiks,“ märkis Gunnar Siiner. „Üritan mõista härra Karilaiu närvilisust äreval valimiseelsel perioodil ja kinnitan, et vaatamata tema avaldusele on meie reklaamiosakond alati valmis vastavalt hinnakirjale tema seisukohtade selgituseks lehepinda eraldama.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Madis
9 aastat tagasi

Mis asi on koostöö ajalehega? Kas mõni leht peale Kesknädala ja Haapsalu teataja teeb keskerakonnaga koostööd?

Volli͈
9 aastat tagasi

Nüüdsest on Saare Maakonnas Keskerakonna ametlik häälekandja ajaleht Meie Maa.

PS. Saaremaa Raadio on ajalehe Meie Maa väljaandja ja siinses kirjutises on kirjutatud Kadi Raadiost, sest Kadi Raadio ongi ajalehe Saarte Hääl väljaandja.

EDU!