Postimees: Mida teha maal?

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

KarilaidPostimees, 21. jaanuar. Repro: Urmas Lauri

Tänane Postimees tõdeb, et erakondade maaeluprogrammide rõhuasetused on erinevad, kuid kõigil neil on populaarsust rihtivaid ideid. Kuuest parteist viis flirdivad haldusreformiga.

Valimisprogrammi kohta esitati ka erakonna esindalale lisaküsimus.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) käest uuriti, miks nad ei toeta maa müüki välismaalastele. EKRE esimees Mart Helme ütles, et nad ei toeta maa müüki välismaalastele, sest praegu on 150 000 hektarit läinud välismaalaste kätte ja see on tekitanud olukorra, kus hind on nende poolt üles aetud. "Peame vaatama, et eelkõige meie oma põllumehed oleks maaga varustatud, mitte muutuma mingiteks pärisorjadeks või sulasteks," selgitas Helme.

Keskerakonnale esitati küsimus Tallinna-Haapsalu-Rohuküla raudteeliikluse taastamise kohta. Hiiu-Saare-Lääne valimisringkonnas Keskerakonna valimisnimekirja teine number Jaanus Karilaid ütles, et 2017. aastal peaks hakkama ehitusega pihta (programmis on siiski selge sõnaga kirjas, et ülejärgmisel aastal võiks juba valmis olla – Postimees). Karilaidi sõnul võiks 2018. aastal efektiivse tegutsemise korral võimalik alustada juba reisijate veoga. "Läänemaa on ainus mandrimaakond, kus pole praegu raudteeliiklust," lisas Karilaid.

Raudee ehitamiseks tuleks Karilaiu arvates võtta laenu 35 või 40 miljonit eurot. "Sotsiaalmajanduslikult tasub see igal juhul ära ja kindlasti elavdab ka Läänemaa elu," ütles Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
9 aastat tagasi

ehh, kapitalistide diktatuuri oleme juba kakskümmend aastat näinud. majanduse probleemid süvenevad, inimesed kaovad maapiirkondadest ja üldse Eestist. Tundub, et mingiteks uuteks suundadeks on ammu aeg. Mitte niisama ümmarguseks lobaks. Selles artiklis sümpatiseerib kõige rohkem Helme vastus, kuigi ise olen SDE valija pigem. Tõepoolest, kui me vaatame milline massiline maade ja metsa ost üle eesti käib, siis väga tahaks teada, kust see rahahulk pärineb. Väikeseid vahendusfirmasid kerkib nagu seeni pärast vihma-eesti kapitali küll nii palju pole, et sellist massilist ostmist teha. Minu arust oleks ammu aeg Kapol huvi tunda kes selliste tehingute taga on ja millist ohtu Eesti julgeolekule,eriti tänaseid poliitilisi… Loe rohkem »

kommunismi saabub
9 aastat tagasi

haapsalu riisipere vahel elavatele inimestele 2018 aastal – hurraa seltsimehed, seda aga tingimusel, kui 2015 .a. märtsis kehtestatakse eestis proletariaadi diktatuur