Alates teisipäevast sõidavad Väinamere parvlaevad talvise sõiduplaani järgi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev RohukülasParvlaev Hiiumaa Rohukülas. Foto: Urmas Lauri

Alates 6. jaanuarist muutuvad parvlaevade Kuivastu-Virtsu ja Rohuküla-Heltermaa sõidugraafikud, sest kehtima hakkab talvine sõiduplaan.

Talvise graafiku kohaselt sõidab Kuivastu-Virtsu liin igapäevaselt vastavalt üks tund ja 10 minutit sõiduplaanile ja Rohuküla-Heltermaa liini väljumiste kellaajad muutuvad võrreldes aastaringse põhigraafikuga.

„Aasta kolm esimest kuud on reeglina kõige väiksema nõudlusega, mistõttu on ka parvlaevade sõidugraafikud sellele vastavad. Kuivastu-Virtsu liinil oli pühadeni kehtinud sügisgraafikus reedel ja pühapäeval mõne tunni ulatuses veel ka 35-minutiline graafik. Jaanuaris ja veebruaris on iga päev reiside vahe tund ja kümme minutit,“ ütles Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Hiiuväin lisas, et Rohuküla-Heltermaa liinil tuleb jaanuarist aprillini arvestada laevaliikluses võimalike raskete jääoludega, mistõttu on mõnede reiside väljumisaegu nihutatud, et tagada igal juhul plaanipärane sõit.

Soodsate ilmaolude korral laevade ülesõiduajad ei pikene. Aasta algul teenindavad liini parvlaevad Hiiumaa ja Regula. Hiiumaa teenindada on tööpäevadel neli ringi ja Regulal kaks ringi. Võrreldes sügisgraafikuga, on talvel reedeti üks ring vähem ja pühapäeviti kaks ringi vähem.

Rohuküla-Heltermaa liinil kehtis uut tüüpi talvegraafik esmakordselt möödunud talvel. Varasema ja aeglasema nelja tunnise reisivahega põhigraafikuga oli võimalik ka raskete jääoludega tagada graafikujärgsed väljumised ilma talviste graafikumuudatusteta. Samas annab uus kolmetunnise reisivahega põhigraafik võimaluse ülejäänud osa aastast kasutada vajadusel maksimaalset võimsust.

Väinamere Liinid palub reisijatel enne sadamasse sõitmist kindlasti tutvuda talvise sõiduplaaniga. Kõik väljumisajad on leitavad veebiaadressilt www.tuulelaevad.ee e-pileti ostukalendristja uuest nutirakendusest „Tuulelaevad“.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments