Vene laada järelpeol astub üles ooperisolist Moskvast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

venelaat2015Laupäeval, 3. jaanuaril kolmandat korda Haapsalus korraldatav vene laat on olnud rahva pidu ja kohtumispaik, mis pakub lisaks vene köögi ja kultuuri nautimisele võimalust muljeid vahetada ning teineteisele head uut aastat soovida. Tänavuse laada järelpeol kultuurimajas astub üles Vene ooperisolist Anastasia Belukova.

Vene laadal esinevad ingerisoomlaste tantsurühm “Kataja” ja laulurühm “Kanerva”. Meeleolu aitavad üleval hoida See Teatri näitlejad, kes parodeerivad selliseid tuntud estraaditähti nagu Alla Pugatšova, Valeri Leontjev, Anne Veski ja teised.

Lastele ja lapsemeelsetele mõeldud tegevusi on rohkem kui varasematel aastatel. Lisaks traditsiooniks saanud ponidele, kes lapsi sõidutavad, on külla tulemas vene jõuluvana (Дед Мороз) ja lumehelbeke (Снегурочка). Laada väikesed külalised on oodatud ka Talumehe kõrtsi vene multifilme vaatama ja pannkooke sööma.

Venepärast toitu saab olema mitmesugust, lisaks laadalettidel pakutavale on sel päeval menüüdes temaatilisi täiendusi teinud ka paljud kohvikud ja söögikohad.

Õhtul kell 18 algab Haapsalu kultuurikeskuses kontsert “Vene jõulud”, kus astuvad üles külalised Moskva Novaja Opera teatrist: solist Anastasia Belukova, keda saadab oboel Denis Golubev. Klaveri taga on Diana Liiv.

Kolmandat aastat vene laata korraldava MTÜ Vanalinna Aiad-Hoovid esindaja Beguta Kevvai tõi välja, et Haapsalu linna ja kultuurikeskuse toest on palju abi olnud.

“Lisaks sellele, et oleme kultuurikeskusest alati lauad saanud, aitas Gülnar Murumägi [kultuurikeskuse juhataja] kirjutada projekte, tänu millele saime rahastust nii kultuurkapitalist kui hasartmängumaksu nõukogust. Nüüd veel lisaks see õhtune kontsert, mida kultuurikeskus korraldab,“ ütles Kevvai ja lisas, et kaasamõtlejaid ja panustajaid on iga aastaga juurde tulnud.

Esimene laat toimus ilusa selge talveilmaga, teine uduvihmas ja poris. “Eelmisel aastal sadas vihma, kuid lahe oli vaadata, et inimesed ei lasknud ennast sellest heidutada. Sel aastal on ilmataadiga läbi räägitud, lubati lund ja päikest,” avaldas peakorraldaja Beguta Kevvai lootust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
See laat
9 aastat tagasi

…on olnud alati tore üritus,nii kindlasti ka seekord. Aga solist võiks laulda rohkem peo lõpupoole,muidu mõni võib liiga kauaks jääda…