Juhtkiri: Piinlik valimiskampaania

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Haapsalu võimuerakonnad on otsustanud linnakassa raha hakata kasutama valimiskampaaniaks. Kuidagi teisiti ei ole võimalik hinnata linnavalitsuse infolehe Haapsalu Teataja ootamatut elluärkamist kaks ja pool kuud enne valimisi.

Linnakassast valimisvankri ette minev summa ei ole õnneks suur, umbes 1300 eurot kulub avanumbrile detsembris. Enne tuleva aasta märtsivalimisi tuleb vähemalt veel üks number. Võrreldes Tallinna TV ja muu trükitud meediaga, mida Keskerakond on rakendanud enda võimu kindlustamiseks, on see peenraha. Summa väiksus ei vabanda selle ekslikku kasutamist.

Viimasel linnavolikogu istungil peetud kõnes lubas linnapea Läänemaa omavalitsuste liidust lahkuda 5000 euro pärast. Vanematele meelehärmi tegev lasteaia ühistoitlustamine annab väidetavalt säästu 400 eurot kuus. Nii et vähemalt 2000 eurot, mis linnavalitsus on otsustanud kulutada enne valimisi linnajuhtide propagandaks, ei ole Haapsalu-suurusele omavalitsusele siiski tähtsusetu summa.

Kuigi Haapsalu linnavõimu tegevus on nii kohaliku ajalehe kui ka üleriigilise meedia valvsa silma all, leidub kahtlemata teemasid, mida tasub omavalitsusel veel eriti rõhutada. Need on enamasti praktilised pisiasjad, mis käivad omavalitsuse olmelisema poole juurde. Jutud sellest, mitu koormat freesasfalti kuhugi veeti, pole aga enam elanike teavitamine. Tallinnast tuntud munitsipaalmeedia ajab juuri ka Haapsalus.

Nii linnapea kui ka volikogu esimees kandideerivad riigikokku. Üks Kesk-, teine Reformierakonnas. Kumb kummas täpselt on, polegi väga vahet. Keskerakond kulutab juba aastaid linnakassa raha enesereklaamiks, Reformierakond on hakanud selleks kasutama kaitseväge. Ikka on vaja midagi maksumaksja rahakotist appi võtta.

Linnarahva kasutamine valimiskampaaniaks ei ole sobilik. Sellest isiklikku kasu saavad poliitikud peavad kulud linnakassasse tagasi maksma. Nii nagu on seda juba teinud Tartu endine linnapea Urmas Kruuse (Reformierakond).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohaliku linna Elanik.
9 aastat tagasi

Pakuks valimisteks välja valijatele, et kirjutagu iga valija selle inimese nime, keda sooviks volikogus näha. Vaataks, kuidas Haapsalus tuleksid uued valimised ja mitte ühtegi praegast kohalikku “ministrit” nimekirjas pole. Vot see oloeks nendele, keda on nimekirjast valitud, tõsine väljakutse olla tegijad edasi ja abiks uutele tulijatele linna Volikogus (ka teistes Läänemaa omavalitsustes) Asi ooleks seda väärt, et Suklesed-karilaiud-haridusjuhid peaksid hakkama töökohti otsima, kus peab tööd tegema. Kas või PKC -s, mille nad on lasknud omasoodu minna. Igasuguseid haridusasutusi ja kõike asutanud ja otsustanud. Ainult erialad on mugavad mittemidagi tegijatele ja Haapsalusse mitte vaja minevad. Vajalikke erialasid (näiteks juhtmepööritajaid, miktte pastaka… Loe rohkem »

Valija
9 aastat tagasi

PS. Eelviimases lauses tuleks lugeda jutumärkides opositsiooni esindajatele…

Valija
9 aastat tagasi

Võtsin tõstatatud teema pärast ka Haapsalu Teataja ette. See jutt, mida ajavad suust välja Sukles ja Karilaid ei erine paljus nende eelnevatest sõnavõttudest. Juhtmõtelt jookseb ikka läbi – ennast kiitmast ma ei väsi. Nii üks, kui teine kirjutavad mida tehakse või mida tehtud. Paljuski on juba habemega lood, mille pealt on üksjagu vahtu korjatud – Vikerkaare lasteaia remont, ristmiku remont (mille vajadus oli muude oluliste investeeringu vajaduste kõrval ehk teisejärguline ja mille suhtes ei olnud linnavalitsusel kaua selgust – mida tahta, kas tavaristmik edasi või ringristmik). Või võtame see A. Laikmaa paviljon Krahviaeda, mis pidi juba suve lõpuks valmis saama… Loe rohkem »

diil
9 aastat tagasi

leedo ja seppik LAANETIle toiduahelat ehitamas:)

valija
9 aastat tagasi

Leidsin Saarte Häälest sellise kommentaari: Keskerakondlasest Haapsalu volikogu esimees JAANUS KARILAID kasutab enda reklaamimiseks Haapsalu linna raha. Seda meest me ei vali !!!

karilaid presidendiks!
9 aastat tagasi

Savisaare aferist Karilaid reklaamib end Haapsalu rahva rahaga.

elku
9 aastat tagasi

tore on ju freesitud asfaldi kogust arvutada aga kuidas jalakäijad õhtul pimedas seal ukerdama peavad ei lähe kellelegi korda

HRT
9 aastat tagasi

Kas igale erakonnale antakse üks lehekülg?

Kohe
9 aastat tagasi

kaks kommentaari,ohoo!Tavaliselt ei võta keegi sõna,kui nii tõsine teema.Siin on nüüd toodud ka konkreetsed numbrid välja.

Valija
9 aastat tagasi

Linnalehe ilmumisega jääb tahtlik mulje, et see leht on ainult võimukoalitsiooni hääletoru. Muul ajal ei tule võimuerakondadele linnarahvas meeldegi, aga enne valimisi jälle ärgatakse. Selle asemel, et katta lehe pind asjaliku linnarahvast informeeriva materjaliga aetakse enese kiituse kõrval lauslollust sellest kui palju freesiti asfalti, kui palju pandi äärekivi. Kui ikka midagi kirjutada ei ole, siis mula võiks olnud olemata.