Eia Uus kirjutas uue raamatu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

800px-Uus,_Eia.IMG_1832Eia Uus esitlemas St. Olavi Hotelli saalis 2. mail 2013 toimunud Vanalinna Kirjandusklubis raamatut "Minu Prantsusmaa". Foto: Ave Maria Mõistlik

Haapsalus sündinud Eia Uusil valmis neljas raamat „Aasta Pariisis”. Raamat jutustab loo ühest eestlannast, kes otsustab aastaks Pariisi tööle minna.

„Seal satub ta peagi suhtesse ühe prantslasega ning elu muutub kardinaalselt,” rääkis Uus raamatust. „Plaanitud aastast Pariisis saab ka suur reiside virvarr : raamat algab hoopis Vietnami, Birma, New Yorgi ja Sardiiniaga ning tegelased jõuavad enne lõppu veel maailmas mujalegi põigata.”

Kui raamatut „Aasta Pariisis” võrrelda Uusi kahe esimese romaaniga, siis selles on autori sõnul vähem süngust. Võib-olla on seetõttu tegemist natuke meelelahutuslikuma teosega.

„Kesksed küsimused pole niivõrd mitte elu ja surm, looming ja häving, kuivõrd kus, kuidas ja kellega oma ühte antud elu elada,” ütles Uus.

Kuna Uusi eelmine raamat, möödunud aastal trükivalgust näinud „Minu Prantsusmaa” räägib samast maast, siis mingil määral on asju, mis kattuvad, näiteks on autori sõnul neiks vein, sarvesaiad, bistrood, õhtud Seine’i jõe ääres.
„Kogemused, millest ses raamatus räägin, on hoopis teised,” ütles Uus.

Raamat on saadaval raamatupoodides ja ka e-raamatuna. Varem on Eia Uusi sulest ilmunud „Kahe näoga jumal” 2008 ja „Kuu külm kuma” 2005.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments