Ridala liiklusväljak sai tänukirja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maanteeamet tunnustas Ridala vallavalitsust põhikooli juurde rajatud liiklusväljaku eest.

Maanteeameti ennetustöö spetsialisti Solveig Edasi sõnul on neil väga hea koostöö Ridala vallaga, kes tegeleb teadlikult liiklusohutuse ja liiklusharidusega. Liiklusväljaku puhul nimetas Edasi just valla initsiatiivikust, sest väljak tuli valla algatusel ja rahastusel. Maanteeametiga vaid kooskõlastati ja küsiti sealt nõu.

Ridala valla esitas tunnustamiseks Ridala põhikool. Edasi sõnul teeb vald rohkem, kui kool oma kirjas ütles. Peamiselt käsitles põhikooli direktor Milve Viigand oma ettepanekus kooli ja lasteaia juurde tehtud panustust.

Lasteaial ja koolil on kõik võimalused liikluskasvatuseks, jalgrattasõidu harjutamiseks ja liiklusteemaliste ürituste korraldamiseks. Lastel on võimalus harjutada käitumist eri liiklusoludes. Töö laste ja noortega, nende huvitegevus, sh liikluskasvatus on olnud juba aastaid selle valla üks prioriteete, seisis ettepanekus.

Väljak avati tänavu mai lõpus. Väiksemad lapsed saavad seal õppida liiklema ja suuremad teha jalgrattaluba.
Tegemist on maanteeameti tänuüritusega, kus amet tunnustab üle riigi neid, kes on panustanud liikluskasvatusse. Tänavu korraldas maanteeamet tunnustusürituse 11. detsembril Viljandis. Liikluskasvatuse auhinna eesmärk on väärtustada isikuid ja organisatsioone, kes oma töö või ühiskondliku tegevusega on silma paistnud, ning neid tunnustada. Ridala vald oli ainus, keda Läänemaalt tunnustati.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Öökull Tagasi.
9 aastat tagasi

See lossiümbrus on ööpäev läbi hästi valgustatud,nagu jõukale vallale kohane.Ka Haapsalu linnavalitsus võiks mõelda näieks bussist mahajääjatele ja valgustada maa-aluse tee,mis läheb lossipargist Ridalasse….