Lääne Elu paberleht teisipäeval, 2. detsembril

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

image

Uuemõisa põhikooli loomine võib takerduda raha taha

Ridala vallavõimu soovi teha korda Uuemõisa loss ja muuta lasteaed-algkool põhikooliks toetavad ka lapsevanemad, kuid see mõte võib takerduda lossi kordategemiseks vajamineva raha taha.

Uuemõisa lasteaed-algkool tegi oktoobrist lapsevanemate seas rahuloluküsitluse. Üks küsimus käis põhikooliks saamise kohta. 

Küsitlusele vastanud 94 lapsevanemast pooldas põhikooliks muutumist 83, seitse oli vastu ja neli ankeeti tuli tühjalt tagasi, ütles kooli direktor Maia Tohver Ridala volikogule kooli tegevusest ülevaadet andes.

Loe homsest Lääne Elust, kui kui palju raha oleks vaja Uuemõisa lossi kordategemiseks ning millisest allikast loodab Ridala vallavalitsus seda leida.

Hiiumaal arutati, kuidas võiks Eestist saada taas mereriik

Kärdlas läinud nädalal peetud Lääne-Eesti turismikonverentsi läbiv teema oli mereturism ja merega seotud väikeettevõtlus.

„Tahaksime, et meie sadamad toimiksid nii, et siia lennataks kohapeale, alustataks renditud jahiga Tallinnast kruiisi või pööringut ja seilataks Pärnu sadamasse. Tagasi koju lennataks Riia kaudu,” lausus EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

Loe homsest Lääne Elust, millised põnevad ideed sündisid konverentsi töötubades.

Üheksa ettevõtet pakkus PKC töötajaile tööd

PKC Haapsalu tehase töövahenduspäevale tuli 9 ettevõtet Läänemaalt ja naabermaakondadest, neist kuus on tootmisettevõtted ja kolm vahendusfirmad.

Töötukassa Läänemaa osakonnajuhataja Evelin Kullisoni sõnul valisid nad töövahenduspäevale ettevõtteid, mis on seotud tootmisega ja mis sobiksid PKC kvalifikatsiooniga töötajaile. „Mulle jäi mulje, et kõik ettevõtte 300 töötajat käisid läbi,” ütles Kullison.

Loe homsest Lääne Elust seda, millised firmad jahivad PKC tööjõudu ning mitu töötajat otsustas jätkata tööd PKC Keila tehases.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K
9 aastat tagasi

Mina ka pooldaks seda põhikooli, kuulugu ta siis mistahes omavalitsusele.

kallutatud küsimus
9 aastat tagasi

ridalas üle 3000 elaniku, 94 viitsisid vastata, sinalepas põhikool olemas, haapsalus samuti, ridala volikogu võiks selle kooli laiendamise otstarbetuse läbi näha, pakkida asjad kokku ja võtta vastu otsus haapsalu linnaga ühinemise kohta, sest praegune ridala vallaviletsus püüab igasuguse loogika vastaselt oma olemasolu õigustada, olukorras, kus laste vähesuse tõttu pidevalt koole suletakse.

Väga
9 aastat tagasi

mõistlik jutt! Tegelikult piisaks Läänemaal kahest vallast…

Õigus
9 aastat tagasi
Reply to  Väga

Kaks valda Läänemaale – Ridala vald ja Lihula vald

Nimi
9 aastat tagasi
Reply to  Õigus

ei oma tähtsust! Kas Põhja- ja Lõuna vald või Haapsalu ja Lihula vald või Ridala ja Hanila vald jne

Kohalik
9 aastat tagasi

Küsitlusele vastanud 94 lapsevanemast pooldas põhikooliks muutumist 83, seitse oli vastu ja neli ankeeti tuli tühjalt tagasi, ütles kooli direktor Maia Tohver Ridala volikogule kooli tegevusest ülevaadet andes.

Küsitlus saadetigi Uuemõisa Lasteaed -Algkooli lapsevanematele, mitte tervele vallale… :).