Jaanus Karilaid: Reformierakond on Haapsalu raudtee takistus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lauri [Lauri Luik] ja Neeme [Neeme Suur], uste kulutamine pole poliitika eesmärk. Kooseluseaduse koputasite tänase valitsusega nii kiirelt läbi, et isegi valimistelt ei võtnud te selleks rahva mandaati. Tegite, sest keegi nõudis, aga kohaliku rahva tahe peaks olema ikkagi esmane, kirjutab Haapsalu volikogu keskerakondlasest esimees Jaanus Karilaid (pildil).

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo TarmulaHaapsalu raudtee taastamiseks on läänlased korduvalt meie poliitikutele andnud mandaadi, aga tulemus on see, et võimuerakonda kuuluv Riigikogu liige Kalev Kallemets ütleb, et see pole mõistlik.

Läänemaa omavalitsusliit, Linnade Liit ja kohalikud poliitikud on aastaid olnud selles küsimuses ühtsel positsioonil. Me kõik olime aastaid häiritud protsessi aeglasest tempost – nüüd teame põhjust.

Aga ajame siis selle teema konkreetseks. Keskerakonna juhatus on paar kuud tagasi saatnud kõikidele erakondadele kirja, kus ta teeb ettepaneku laenurahaga ehitada Haapsalu raudtee välja aastaks 2017. Lauri, miks reformierakonna juhatus kardab seda kirja? Miks vastust ikka veel pole?

Sotsiaaldemokraate tunnustan, nende juhatuse toetus raudtee ehitamiseks on olemas. Juhul kui reformierakonna juhatuse positiivset kirja ei tule, siis peaksid kõik reformierakondlased, kes 2011. aastal Haapsalu raudteest kõnelesid riigikogust bussiga ja üheotsa piletiga koju sõitma.

Jaanus Karilaid
Haapsalu volikogu esimees

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kuldmünt
9 aastat tagasi

eks seekord otsime maast münte:)

Lugenu
9 aastat tagasi

Mehed võiks maha rahuneda. Läänemaalt pole enam kedagi küüditada, raudtee valmimise ajaks on enamus ära kolinud.

inimene
9 aastat tagasi

Jaanus Karilaid valetab ja vingerdab ikka nii kuis jaksab. Peab olema lausidioot ja ajupestud kesik, et seda poliitmahhinaatorit enam kuhugi valida.

ühisel jõul
9 aastat tagasi

Teab loodus vaid, teab isamaa –
meil tuleb üksteist aidata …

kohalik
9 aastat tagasi

Kalev Kallemetsa suust pole kunagi midagi mõistlikku tulnud, miks ta ikka veel poliitikas on? Üldisemalt võttes on raske leida valdkonda, kus reformierakond piduriks ei oleks või vastu ei töötaks.

....
9 aastat tagasi

raudtee on elementaarne ja arengu hea eeldus. aja kaotus on aga siin liiga kallis. aasta on kohe 2015 ja tegusus jätab soovida.

Mart
9 aastat tagasi

Ohhoo, Karilaid jälle uuel ringil. Haridusrevolutsioon läks paraku pange, nagu kõik eelmised tema ettevõtmised.

kodanik
9 aastat tagasi

Sotside, Keski ja IRLi liit oleks hea pööre Eesti poliitikas! kahjuks on see aga väääääga keeruline, …aga mitte võimatu:)

ätt.
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

See on muidugi keeruline kuna meie parlamendi erkondadele meeldib praegune tilu lilu ja kardetakse järske muudatusi.Siis on nad valmis esimese vile peale hakkama refi.puudliks.Üks on kindel-reformi.valitsemise ajal raudteed ei tule.