Lapsevanemad korjavad allkirju Haapsalu lasteaedade ühistoitlustamise vastu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

petitsioon ühistoitlustamise vastu 2014-11-14 10.39.32Poolsada inimest on andnud veebilehel petitsioon.ee oma allkirja, millega kinnitatakse, et ollakse Haapsalu lasteaedade ühistoitlustamise idee vastu.

„Haapsalu viies lasteaias plaanitakse lammutada köögid ja hakata toitu valmistama ühiskatlas. Toit transporditakse lasteaedadesse termostes 3 korda päevas. Ühes renoveeritavas lasteaias jäetakse juba praegu köök ehitamata,“ selgitatakse ühise palvekirja selgituses.

Palvekirjale allkirjade kogujad on eesmärgiks seadnud sajalt inimeselt toetuse saamise. Praegu on ühisel palvekirjal 51 allkirja. Allkirjade kogumist jätkatakse veel 16 päeva jooksul.


Vt ka samal teemal:

Lapsevanemad on Haapsalu lasteaedade ühistoitlustamise vastu

Remo Sirila: Kas lastesõbraliku linnana on lasteaedadest köökide kaotamine õige tegu?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ummamuudu
9 aastat tagasi

Poolsada inimest on andnud allkirja?!Miks nii vähe? Kas inimesed pelgavad EI öelda või annaks nad parema meelega allkirja, kus saab öelda JAH. Igale lasteaiale oma köök! Ega need lepatriinud, päiksejänkud ning pääsusilmad selle ühistoitlustamisega nälga jää- olen selles täiesti kindel. Ega ühtegi suppi nii kuumalt ei sööda kui keedetakse. Vanasti öeldi, et tühi kõht on kõige parem kokk. Mõni laps pistab kõik pintsli, mis ette antakse, teine vingub iga asja kallal.

Käisin vaatamas seda petitsiooni.ee. Kuidagi külm on see värk-digi siin ja digi seal. Minule meeldib anda allkiri paberile, oma käega…

?
9 aastat tagasi
Reply to  ummamuudu

keegi nälga kindlasti ei jää,kuid aselinnapea võiks aru saada,et kohvile ei kutsuta mitte siis,kui nemad lv seinte vahel asjad ära otsustanud on,vaid siis,kui otsustamine alles ees on. On neid allkirju poolsada,sada või paarsada, mõtlemiskoht linnavalitsusele igatahes.

flank
9 aastat tagasi
Reply to  ummamuudu

Miks nii vähe – võib-olla igaüks ei torma kinnisilmi emotsioonide najal otsuseid tegema või lihtsalt ignoreerib tehnilist laadi pseudoprobleeme. Nagu ma aru saan, puudub hetkel veel nii detailne tasuvusanalüüs kui ka vastu võetud otsus toitlustamise muutmise kohta. Tekib küsimus, mille vastu õigupoolest hääletatakse üldse?

navitrolla+kass
9 aastat tagasi
Reply to  flank

pane oma lugemisvõime palun proovile ja loe mõttega läbi ühistoitlustust käsitlevad artiklid.

saad oma vastuse küsimusele.

… kui sa just Haapsalu LV Kuzzer pole… sellisel juhul jätka aga samas vaimus. jõudu.

nojah
9 aastat tagasi

Lv supivarastele muidugi ühiskatel passiks. Nii ei pea lasteaeda kohale kõmpima vaid saab toidu termosega kohe ukse taha tellida.

absurd
9 aastat tagasi

osades lasteaedades on täiesti korras äsja renoveeritud, euronõuetele vastavad top-noch köögid – nende lammutamine oleks ikka täiesti absurnde.

jah
9 aastat tagasi

Kas Gloriaga läbirääkimised käivad?

mnjah
9 aastat tagasi

Ilmselt tulebki järgmine petitsioon Tähe kohta teha. Allkirjade kogumine on ehe tõestus sellest,et inimesed on rahulolematud linnavalitsuse tegevuse suhtes.

läänlane
9 aastat tagasi

Saatke see vanaproua Täht juba pensionile. Mõtleb rumalusi välja, et öelda – olen tegus.

Minni
9 aastat tagasi

Ka Läänlane on üles võtnud Haapsalu lasteaedade ühistoitlustamise probleemi ja mulle jäi arusaamatuks pr Tähe poolt väljaöeldu. Pr Täht ütleb, et esimest korda tuli see mõte (lasteaedade ühistoitlustamine), kui taastati Kastani tänava väikelastekodu. “Sealse köögi seadmete võimsus on praegu selline, et see võiks ära toita viis lasteaeda, aga seal ei ole ruumi”, ütles ta. Mis jama see ikka on? Kuidas ikkagi kulutatakse mõtlematult maksumaksja raha ja paigaldatakse mitu korda suurema võimsusega seadmed? Kas tõesti ei ole linnal pikemaajalist hariduse arengukava, kus elimineeritakse juba eos väikese grupi inimeste äkkmõtted? Ma ei saa aru mis linnavalitsus see ikka on kus tegutsetakse emotsioonide… Loe rohkem »

mann
9 aastat tagasi
Reply to  Minni

Läänlane on linnavalitsuse hääletoru, seal käiakse end imetlemas ja musta valgeks rääkimas. Ega Soopanil ja Parbusel ju suurt vahet pole.

navitrolla kass
9 aastat tagasi
Reply to  mann

hehhee, seda küll, paras üksteise limpsimine käib 🙂 moosisuud 😉