Politsei tuleb Lihulasse ja Hanilasse ID-kaardi taotlusi vastu võtma

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Septembrist sõidavad Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Haapsalu teeninduse ametnikud Lihula ja Hanila valla elanikelt ID-kaardi taotlusi vastu võtma.

15. septembril on Lihula ja Hanila valla elanikel on võimalik esitada taotlusi ID-kaardi uuendamiseks oma vallakeskuses. Dokumendid väljastatakse valdade keskustes 13. oktoobril. Taotluste esitamisele valdade keskustes toimub eelregistreerimine ja osalemissoovist tuleb eelnevalt teavitada vallavalitsust.

Kodakondsus- ja migratsioonibüroo Haapsalu teenindust juhtiva Mart Liba sõnul on dokumendibussiks kutsutava ettevõtmise eesmärk tulla maakonna keskusest kaugemal olevate inimestele lähemale ja anda võimalus mugavalt elukoha lähedal õigeaegselt isikutunnistust uuendada.

„Kui üldiselt on levinud arusaam, et riik oma teenustega kaugeneb maapiirkondadest, siis Lääne prefektuuris on juba kolm aastat dokumendibussiga inimestele lähemale mindud. Ühtlasi kutsume valdade elanikke üles pöörduma vallavalitsuste poole, et kodukohas ID-kaardi uuendamise võimalus jõuaks ka teistesse valdadesse,“ julgustas Liba.

Kokku on 2014. aasta esimesel poolaastal Lääne prefektuuri haldusalas kasutanud dokumendi taotlemise võimalust omavalitsustes üle poole tuhande inimese. Nii Lihula kui Hanila valda on dokumendibussi raames külastatud ka varem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments