Vormsi sai Ukraina värvides treeningseadmed

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi kooli juures saab tänasest trenni teha, sest sealsele mänguväljakule on üles seatud neli trenažööri.

„Vormsis on spordivõimalused seni olnud piiratud, meil pole spordisaaligi,“ ütles vallasekretär Eidi Leht harjutusväljaku projekti tutvustades. Nii tekkiski mõte panna kooli taha mänguväljakule üles trenažöörid, mida saaksid kasutada nii õpilased kui ka täiskasvanud.

„Käisime Kodukant Läänemaa Leader-grupiga Eestis teisi Leader-projekti toel rajatud objekte uudistamas ning Haljalas avastasime suurepärase spordiväljaku. Sealt ma selle idee saingi,“ lausus Leht.

„Vaatame, kuidas rahvale meeldib,“ arutles Eidi Leht. Kui meeldib, siis saab jätkuprojektiga seadmeid veel juurde soetada. Kooli mängupaltsile on kavas ka väliklass rajada.

Projekti kirjutas Eidi Leht, treenimisseadmed telliti osaühingult Fysioline Eesti. „Soovisime, et seadmed oleksid ilmastiku- ja vandaalikindlad ning Vormsi värvides, see tähendab kollase ja sinisega,“ ütles Leht. Et trenažöörid on tarnitud Ukrainast, siis tähendab sini-kollane värvikombinatsioon ka seda, et need on ka Ukraina värvides.

Kui trenažöörid olid paika seatud, said huvilised ka neid proovida.

„Kohalolnutele meeldis väga, koolilapsed küsisid kas homne kehaline tuleb uute trennivahenditega,“ rääkis Eidi Leht.

Treeninseadmete rahastamistaotluse esitas MTÜ Rahvatantsurühm Vormsi, koostööpartneriks on kool ja vallavalitsus. Vabatahtliku töö ja ekskavaatoriga toetas ettevõtmist Ove Koska.

„Ajasime [vallavalitsuses] korda ehitusload ja valmistasime projekti ette, kool, kelle maa-alal väljak asub, tasub projekti omaosaluse,“ lausus Eidi Leht. Projekt maksumus on ligikaudu 5000 eurot, seda rahastab Leader.

Tegu on puhtalt heategevusprojektiga, rahvatantsurühm on teinud mitmeid kogu saarerahvale mõeldud tervisekoolitusega seotud projekte, see on nüüd suurim ja uhkeim,“ selgitas Leht. „Seni oleme korraldanud tervisekoolitusi ja stressi vabastamisega seotud tervisepäevi millest loodame luua traditsiooni. Sest tervis, see on kallim vara ja me ei taha, et keegi meie saare inimestest jõuaks selle tedamiseni siis, kui tervis juba läinud on.“

Eidi Leht rääkis, et vormsilaste eesmärk on elada tervelt ja kvaliteetselt, luua võimalusi koostegemiseks ja tuua ikka rohkem inimesi positiivse ja salliva mõtlemise juurde, sest Vormsi on parim koht elamiseks.

Fotod: Eidi Leht

Vormsi trenažöör Eidi Leht (1) Vormsi trenažöör Eidi Leht (2)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments