Putin ja Porošenko leppisid kokku “relvarahurežiimis”

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PorošenkoUkraina president Petro Porošenko. Foto: www.president.gov.ua

Ukraina presidendi pressiteenistus täpsustas kolmapäeval, et Ukraina president Petro Porošenko ja Venemaa riigipea Vladimir Putin leppisid telefonivestluses kokku relvarahurežiimis Donbassis, mitte aga püsivas relvarahus, nagu varem teatati.

"Jutuajamise tulemuseks sai kokkulepe relvarahurežiimist Donbassis. Jõuti teineteisemõistmisele rahu kehtestamisele kaasa aitavate sammude osas," on öeldud Porošenko ametlikul koduleheküljel avaldatud täpsustatud teadaandes.

Eelmises teates oli öeldud, et presidentide vestluse tulemuseks oli "kokkulepe püsivast relvarahust Donbassis".

Putini ja Porošenko vahel toimunud telefonivestlusest teatas ka Kremli kõneisik Dmitri Petrov. Tema sõnul "jätkus arutelu Ukraina sõjalise ja humanitaarkriisi teemal".

"Riigipead vahetasid arvamusi selle osas, mida tuleks riigi kaguosas verevalamise lõpetamiseks esmajoones teha. Presidentide vaatenurgad võimalikest väljapääsudest raskest kriisiolukorras langevad paljuski ühte," ütles Peskov.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments